spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

„Regina” curățeniei câștigă încă un contract bănos la Metrorex

Firma Libro Event, deținută de o controversată femeie de afaceri, a câștigat licitația de salubrizare a metroului pe următorii trei ani, aceasta după ce în ultimii patru ani tot aceasta s-a ocupat de aceste activități.

Contractul câștigat de asocierea Libro Events (lider al asocierii), Romprest și Romprest Servicii Integrate are o valoare de 54,71 milioane lei, fără TVA, peste valoarea estimată de 52,34 milioane lei. Depășirea valorii estimate pare posibilă prin încadrarea sumei ofertate în suma estimată plus 5% (54,91 milioane lei).

Durata contractului este de 36 de luni, iar acesta urmează unui alt contract cadru semnat pe patru ani în 2008.

La licitație a mai participat asocierea formată de Sinclea Facility Management și Blue Planet Services, însă aceasta a fost descalificată (ofertă respinsă de Metrorex). Club Feroviar a informat aici despre demararea licitației în vara acestui an.

Obiectul contractului este ”Servicii de curățenie, colectare-evacuare gunoi aplicabile spațiilor publice și spatiilor tehnice din stațiile de metrou, remizelor și depourilor, spațiilor/birourilor din centralul METROREX S.A., precum și în trenurile electrice de metrou, locurile de remizare a materialului rulant de pe magistralele de metrou”.

Contract de curățenie la metrou. Licitația a fost contestată

La licitație a mai participat o firmă, și anume Financiar Urban din județul Argeș, care însă a depus contestație ca urmare a faptului că Metrorex a cerut participanților să prezinte o autorizație de prestare a serviciului de la Primăria București. Firma argeșeană a contestat cerința susținând că aceasta îngrădește competiția, însă ulterior și-a retras acțiunea.

Presa relatează în numeroase articole activitatea firmei Libro Events deținută de o persoană acuzată la un moment dat de nereguli legate de administrarea unor active ale statului. Detalii într-un articol apărut pe tolo.ro însoțit de precizări ale acționarului Libro Events (Mihaela Elena Neagu). Neagu a mai făcut obiectul unor articole apărute și în alte entități de presă (jurnalul.ro).

În cursul anului curent, Libro events a mai câștigat contracte: servicii de catering la Universitatea de Educație Fizică (808 mii lei), organizare evenimente la Asociația Municipiilor din România, aproximativ un milion de lei, spălare și igienizare vehicule la STB (5,6 milioane lei), servicii curățenie la Patromoniul de Stat (963 mii lei), Curățenie interioară Dezinfecție la Spitalul Colentina (899 mii lei), Curățenie la Spitalul Urgență Timișoara (aproximativ 100 mii lei), Primăria București (555 mii lei).

Ultimele Articole