joi, septembrie 28, 2023
spot_imgspot_img

Primăria Capitalei vrea refugii de tramvai modernizate și sisteme de informare a călătorilor

Primăria Municipiului București vrea refugii de tramvai modernizate și sisteme de informare a călătorilor în stații, inclusiv supraveghere video.

refugii de tramvai modernizate

“Conform Planului de mobilitate urbană durabilă 2016 – 2030 – Regiunea București – Ilfov Mai 2016 se vor realiza adăposturi modulare pentru stații de tramvai, stații de troleibuz și stații de autobuz, având elemente constructive pentru mobilier urban, în care se vor instala sisteme de informare călători și supraveghere cu montaj inclus. Adăposturile modulare vor asigura pasagerilor prin amenajările de bază (protejarea față de intemperii, soare, fașă de circulația motorizată etc), condiții sigure, confortabile și convenabile pe perioada de așteptare a vehiculului public de transport. Adăposturile modulare vor înlocui construcțiile actuale aflate în stațiile de troleibuz și autobuz și se vor ține cont de lățimea și dimensiunile trotuarelor în dreptul stațiilor existente. Stațiile publice în care se vor monta adăposturile modulare și sistemele de informare călători se vor stabili până la data semnării contractului. Poziționarea pentru montaj în stații se va face pe baza unor documentații tehnice în care se vor indica poziționările în teren și modul de alimentare electrică și împământare”, se arată într-un document al Direcției Transporturi din cadrul PMB, obținut de Profit.ro.

Refugii de tramvai modernizate și supraveghere video

Durata de utilizare a viitorului sistem de informare a călătorilor și supravegherea video în stațiile de tramvai, troleibuz și autobuz va fi de cel puțin opt ani.

În acest an, PMB a preconizat că sistemul va fi montat 300 de stații, alte 600 stații în anul 2020, la fel și în 2021, iar ultimele 500 în anul 2022.

Ultimele Articole