spot_img
miercuri, martie 22, 2023
spot_img

Refugii de tramvai modernizate în București, pentru noile tramvaie Astra Imperio

Primarul general Nicușor Dan a anunțat duminică seara că se vor moderniza mai multe refugii de tramvai din București, în vederea introducerii în circulație a noilor tramvaie Astra Imperio Metropolitan.

„Vom înlocui peroane vechi, deteriorate și vom moderniza stații de tramvai. Este vorba despre peroanele situate pe:

– strada Ștefan Hepites (pe ambele sensuri, pe Șos. Viilor, la intersecția cu str. Ștefan Hepites, sectorul 5);

– Piața Unirii (cap linie 32, la intersecția Bd Regina Maria cu Bd Unirii și Splaiul Independenței, sectorul 4);

– Depou Alexandria (cap linie 32, peron debarcare, în dreptul Depoului Alexandria, sectorul 5);

– Pasaj Colentina (pe Șos. Colentina, în bucla de întoarcere a tramvaiului 21, sector 2);

– Piața Hurmuzachi (ambele sensuri de pe Șoseaua Mihai Bravu, aflate în sectoarele 2 și 3, la intersecția cu Bulevardul Basarabia și respectiv Calea Călărași).

Noile stații vor fi corelate cu semaforizarea și cu trecerile de pietoni și vor avea rampe de acces pentru persoane cu dizabilități și cărucioare pentru copii. Totodată, stațiile vor fi dotate cu indicatoare, coșuri de gunoi, garduri de protecție, elemente reflectorizante și adăposturi pentru călători. Consiliul General al Municipiului București a aprobat indicatorii tehnico-economici (documentațiile de avizare a lucrărilor de intervenții)”, a scris edilul pe pagina sa oficială de Facebook.

Refugii de tramvai modernizate. Tramvaiele Astra circulă deja pe liniile 41 și 25

Tramvaiele Astra Imperio au intrat în urmă cu câteva zile și pe linia 25, așa cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar. În București, linia 25 este cea care face legătura pe axa Sud (CFR Progresul) – Vest (Depoul Militari) și este una dintre cele mai intens utilizate de bucureșteni.

Tramvaiele fac parte din lotul celor 100 contractate de Primăria Capitalei cu Astra Vagoane Călători Arad. Din cele 100 de tramvaie, 20 deja circulă pe linia lui 41.

Ultimele Articole