spot_img
miercuri, ianuarie 19, 2022
spot_img

GALERIE FOTO Lucrări de refacție totală pe M900. La cât va crește viteza de circulație

În momentul de față au loc lucrări de refacție totală pe M900, pe o distanță de peste 14,5 km, în scopul creșterii vitezei maxime de circulație a trenurilor de călători și de marfă.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a informat marți dimineață că pe intervalul Vălişoara – Caransebeş sunt în desfășurare lucrările de refacţie totală a căii ferate între km 461+100 și km 475+835 (14,635 km), lucrări care au drept scop îmbunătățirea condițiilor de circulație și a gradului de confort.

În cadrul programului de refacție sunt executate lucrări de specialitate feroviară pentru readucerea elementelor componente ale căii la parametrii iniţiali și creșterea vitezei de circulație a trenurilor de călători de la 70 km/oră, la 100 km/oră.

În ce constau lucrările de refacție totală pe M900

Aceste lucrări, executate de asocierea Wiebe SRL – Swietelsky CF – Swietelsky AG, constau în:

  • înlocuirea suprastructurii vechi cu suprastructură nouă tip 60 (înlocuire șină, traverse din beton cu prindere Pandrol Fastclip, piatră spartă)
  • ciuruirea integrală a prismei de piatră spartă, execuția burajelor I, II și III și a ripajelor, profilarea prismei căii
  • înlocuirea a 7 schimbătoare de cale cu schimbătoare de cale noi pe traverse din beton (sch. 2 din stația Vălișoara, sch. 3 și sch. 2 din stația Valea Timișului, sch. 1, sch. 3, sch. 2 și sch. 4 din stația Balta Sărată)
  • refacerea substratului căii pe zona schimbătoarelor de cale și pe zonele noroioase, pe o porțiune de aprox. 1000 m cale
  • refacerea podeţului de la km 474+034 din patru cadre prefabricate de tip C1EN cu lumina de 1 m.

Valoarea contractului este de 42,2 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată de la bugetul de stat, iar termenul de finalizare a lucrării este octombrie 2021. (A.B.)

Ultimele Articole