spot_img
marți, decembrie 7, 2021
spot_img

Nicușor Dan cere reevaluarea licitației pentru tramvaie, în urma deciziei Curții de Apel București

Candidatul PNL-USR-PMP la Primăria Capitalei Nicușor Dan cere reevaluarea licitației pentru tramvaie, în urma deciziei de joi a Curții de Apel București. Declarația vine la scurt timp după ce avocatul Astra Vagoane Călători a anunțat că Primăria Municipiului București trebuie să descalifice oferta Durmazlar la licitație.

reevaluarea licitației pentru tramvaie investiții în linii de tramvai

”PMB este obligată, prin decizia de astăzi a Curții de Apel, să reevalueze licitația de tramvaie în urma căreia desemnase drept câștigătoare societatea turcă, Durmazlar Makina, în dauna Astra Vagoane Călători SA. Decizia instanței nu face altceva decât să valideze hotărârea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) care anulase licitația Primăriei, ca urmare a contestării ei de către societatea din Arad”, a scris Nicușor Dan pe contul său de Facebook.

Se impune reevaluarea licitației pentru tramvaie. ”Gabriela Firea oferă bucureștenilor nota de plată a incompetenței sale”

Candidatul la Primărie arată că, potrivit informațiilor oferite de mass-media, Durmazlar Makina nu avea niciun tramvai în portofoliu care să se încadreze în cerințele din caietul de sarcini, iar prototipurile erau interzise.” CNSC a anulat licitația Primăriei deoarece a constatat că firma turcă fusese împinsă pe primul loc, pe baza unor simple declarații, insuficiente, firește, pentru a demonstra validitatea angajamentelor asumate. PMB nu doar că nu a acceptat să refacă licitația, dar s-a erijat în instanță ca apărător al firmei turcești, deși aceasta nu contestase decizia CNSC. Prin urmare, Primăria, adică bucureștenii, trebuie să plătească acum și 35.000 lei, drept cheltuieli de judecată. Organizarea defectuoasă a licitației va duce și la pierderea fondurilor europene, iar cetățenii Bucureștiului vor continua să călătorească în tramvaie vechi, degradate, în care își pun viața în pericol”, continuă Nicușor Dan.

El critică modul cum a fost organizată licitația și incompetența de care a dat dovadă actualul primar general: ”Iată cum, în loc de 100 de tramvaie noi, care urmau să fie achiziționate din bani europeni, primarul PSD Gabriela Firea oferă bucureștenilor, încă o dată, nota de plată a incompetenței sale și a intereselor care țin administrația în afara legilor. Aceasta este realitatea, pe care PSD și primarul său, Gabriela Firea, o livrează zi de zi bucureștenilor: un dezastru continuu și un circ fără măsură care trebuie oprit acum!”.

Curtea de Apel București a confirmat, prin sentința de joi, decizia de la finele anului trecut a Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole