luni, aprilie 29, 2024
spot_img

CFR SA vrea să înlocuiască redresoarele din instalațiile CED. Unele au și 40 de ani

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vrea să înlocuiască redresoarele din instalațiile CED, în condițiile în care unele dintre acestea au și 40 de ani vechime.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Redresoare 24 V”. Valoarea totală estimată a contractului ce se dorește a fi încheiat  este de 1.171.800 de lei, echivalentul a aproximativ 235.000 de euro.Redresoarele din instalațiile CED, uzate fizic și moral

În anunț se arată că multe instalaţii de centralizare de tip electrodinamic (CED) sunt alimentate din echipamente de electroalimentare care prezintă o serie de dezavantaje şi deficienţe. Astfel, acestea nu asigură stabilizarea tensiunii necesare pentru baterii de acumulatoare montate în instalaţiile CED, putând cauza reducerea duratei de funcţionare a acestora. De asemenea, implică costuri ridicate cu întreţinerea şi energia electrică, având un randament scăzut în comparaţie cu redresoarele realizate cu componente electronice moderne. Multe echipamente sunt uzate fizic şi moral, având durata de funcţionare normală de 20 ani depăşită, fiind în funcţiune de 25 – 40 de ani și nu se mai găsesc piese de schimb. Menținerea parametrilor normali de funcționare ai instalațiilor CED prin lucrări de întreținere și reparații necesită înlocuirea redresoarelor vechi cu redresoare noi, cu performanţe tehnice superioare, ceea ce va conduce la reducerea deranjamentelor la aceste instalații, a efortului de întreţinere şi implicit o reducere a costurilor de exploatare.

Se vor cumpăra 52 de redresoare 24 V/25 A și opt redresoare 24 V/63 A. Criteriul de atribuire va fi prețul cel mai scăzut, iar valoarea garanției de participare este de 11.700 de lei.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 22 mai 2024, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 22 septembrie 2024.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole