sâmbătă, februarie 24, 2024
spot_img

Redresare slabă a transportului feroviar de călători, față de cel rutier

Redresare slabă a transportului feroviar de călători. Condițiile proaste de călătorie, lipsa flexibilității transportului feroviar, întârzierile și costurile mai ridicate față de transportul rutier de persoane „ajutat” de evaziunea fiscală au determinat în primele nouă luni ale anului trecut o creștere minoră a transportului feroviar de persoane comparativ cu cel rutier, raportat la aceeași perioadă din 2022.

Transportul feroviar de pasageri a înregistrat, în primele nouă luni din 2023, o creştere cu 7,9% a numărului de pasageri transportaţi şi cu 7,4% în ceea ce priveşte parcursul acestora, comparativ cu perioada similară a anului anterior, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică, informează Agerpres.

Redresare slabă a transportului feroviar de călători

În perioada menţionată, transportul rutier de pasageri a deţinut cea mai mare pondere în total (75,3%), fiind urmat de transportul feroviar (18,5%).

Comparativ cu perioada ianuarie-septembrie 2022, transportul rutier de pasageri a înregistrat o creştere cu 15,5% în ceea ce priveşte numărul de pasageri transportaţi, în timp ce parcursul acestora a crescut cu 19,8%.

În transportul pe căi navigabile interioare au fost înregistraţi 85.000 de pasageri, iar în transportul maritim nu au fost înregistraţi pasageri în perioada analizată.

Transportul aerian a înregistrat cea mai însemnată creştere dintre modurile de transport, în ceea ce priveşte numărul de pasageri, respectiv cu 18,8% faţă de primele nouă luni din 2022, fiind transportaţi 18.704.000 pasageri, din care 92,7% în curse internaţionale.

Ultimele Articole