spot_img
vineri, iulie 1, 2022
spot_img

Redresare a transporturilor feroviare de marfă în 2021

Volumul de mărfuri transportate pe calea ferată a avut un avans de 18,1% în primele nouă luni din 2021, conform datelor centralizate de către Institutul Naţional de Statistică.

În transportul feroviar, volumul mărfurilor a înregistrat o creştere cu 18,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, datorată evoluţiilor pozitive ale tuturor componentelor. Au fost transportate 43,031 milioane tone mărfuri, din care 81,9% în transport naţional. Parcursul tarifar al mărfurilor s-a majorat cu 14,8%, transportul internaţional înregistrând cea mai însemnată creştere dintre componente, respectiv cu 31,9%.

Evoluția este una îmbucurătoare, căci creșterea are loc față de o perioadă din 2020 (primele nouă luni ale acestui an) în care a existat un trimestru ce nu a fost afectat de pandemie.


 


În transportul feroviar, ponderi semnificative în totalul mărfurilor transportate au fost înregistrate pentru diviziunile: cocs, produse rafinate din petrol (23,4%) şi cărbune şi lignit; ţiţei şi gaze naturale (18,9%). În ceea ce priveşte parcursul mărfurilor, 29,5% din total este reprezentat de diviziunea cocs, produse rafinate din petrol şi 20% produse agricole, din vânătoare şi silvicultură, peşte şi alte produse din pescuit.

Ultimele Articole