spot_img
marți, decembrie 7, 2021
spot_img

S-a făcut primul pas spre redeschiderea Muzeului CFR. CENAFER a depus documentația

S-a făcut primul pas spre redeschiderea Muzeului CFR, închis la începutul anului în curs de Ministerul Culturii, din considerente birocratice.

redeschiderea Muzeului CFR închis Muzeul CFR cursuri de calificare la CENAFER CENAFER la ceas aniversar

”Așa cum am mai afirmat public acum câteva săptămâni, Ministerul Culturii face toate demersurile legale și necesare pentru ca Muzeul CFR să poată obține acreditarea ca Muzeu sau Colecție Publică, în conformitate cu legea 311/2003 a Muzeelor și Colecțiilor publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Astfel, Centrul Național de Calificare și Instruire Feroviara – CENAFER – a depus la Direcția de Cultură a Municipiului București solicitarea în sensul acordării avizului prealabil al Comisiei Naționale a Muzeelor și Colecțiilor privind înființarea Colecției Publice de Istorie Feroviară Românească. Pot să vă anunț astăzi că CNMC a hotărât acordarea avizului prealabil de înființare a  Colecției Publice de Istorie Feroviară Românească, în subordinea CENAFER. Acesta este primul pas în salvarea și punerea în valoare a patrimoniului deținut de CENAFER”, a scris marți pe contul său de Facebook Liviu Brătescu, secretar de stat la Ministerul Culturii.

Redeschiderea Muzeului CFR, mai aproape. El a fost închis în Anul European la Căilor Ferate

La începutul anului 2021, declarat Anul European la Căilor Ferate, Ministerul Culturii, prin Direcția de Cultură a Municipiului București, a închis Muzeul CFR din Capitală, după cum a dezvăluit la vremea respectivă Club Feroviar.

Direcția a venit în control și a dat o amendă, pe motiv că Muzeul nu este acreditat de Ministerul Culturii. În aceste condiții, conducerea Muzeului CFR a decis să-l închidă pentru public, pentru a nu se trezi cu o altă amendă. Atunci, Ministerul Culturii a încercat să explice situația, fără a fi însă convingător în acest demers. (A.B.)

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole