Ludovic Orban: Rectificarea bugetară va fi adoptată în această săptămână. MT vrea mai mulți bani

10 august 2020

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că rectificarea bugetară va fi adoptată în cursul acestei săptămâni şi că sunt solicitări de creştere a alocărilor bugetare pentru Ministerul Transporturilor.

rectificarea bugetară noul prim-ministru francez Ordonanța pe achizițiile publice modernizarea infrastructurii prelungirea stării de alertă investiții în calea ferată Ludovic Orban în Parlament Orban anunță măsurile de relaxare Orban îl contrazice pe Vela investiţii publice Restricțiile pentru călătoria cu trenul șomajul tehnic pentru bugetari
FOTO Guvernul României

”Cu siguranţă, rectificarea bugetară va fi adoptată în cursul acestei săptămâni. Ministerul Finanţelor va finaliza raportul privind starea economică şi bugetară, chiar astăzi împreună cu domnul ministru al Finanţelor o să mai purtăm discuţii cu miniştri, ordonatorii principali de credite, privitoare la proiectul de rectificare bugetară. Din solicitările pe care le avem, sunt cereri pertinente de creştere a alocărilor bugetare pe zona investiţiilor în infrastructura de transport, sunt solicitări de la Ministerul Transporturilor, investiţiilor judeţene şi locale. Aici este vorba de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei Publice”, a declarat Ludovic Orban.

Guvernul va analiza solicitările ministerelor pentru rectificarea bugetară

Prim ministrul a precizat că vor fi alocate sume suplimentare în domeniul Sănătăţii, Educaţiei, Agriculturii, în acest ultim caz urmând să fie o majorare a bugetului pentru plata despăgubirilor către fermierii afectaţi de secetă.

Premierul a mai transmis că Guvernul va analiza cu seriozitate fiecare solicitare de creştere a bugetului. ”Sigur că suntem într-o situaţie în care constrângerile bugetare sunt foarte mari. Este clar că, aşa cum toate ţările din Uniunea Europeană au fost afectate, şi România a fost afectată de criza generată de epidemia de coronavirus şi o să analizăm cu foarte mare seriozitate fiecare obiectiv de investiţii şi fiecare solicitare de creştere a bugetului”, a explicat Ludovic Orban.

Ministerul Transporturilor va primi o sumă record la a doua rectificare bugetară, spunea pe 30 iunie ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu. Și la prima rectificare, Transporturile au primit alocări guvernamentale suplimentare – 135 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 28 milioane de euro.