Reconstructia liniei Skutare – Orizovo va fi finalizata anul viitor

29 noiembrie 2018

Modernizarea sectiunii de cale ferata de 26 km care leaga Skutare de Orizovo este finalizata in proportie de 86%, iar proiectul va fi gata anul viitor, a declarat ministrul bulgar al transporturilor Rossen Jeliazkov dupa verificarea proiectului. Reconstructia sectiunii de cale ferata Skutare – Orizovo are o valoare de 70 de milioane de leva (35,8 milioane de euro).
Proiectul care prevede reabilitarea sectiunii de cale ferata Skutare-Orizovo, parte a celei de-a doua faze a reabilitarii infrastructurii feroviare pe linia de cale ferata Plovdiv – Bourgas este finantat prin Programul Operational Transport si Infrastructura de Transport 2014-2020. Sectiunea Skutare – Orizovo are o lungime de 26 km, iar reabilitarea acesteia este estimata la 70 de milioane de leva (35,8 milioane de euro).
Proiectul prevede lucrarile de proiectare, de reconsolidare a terasamentului, instalarea noii linii, instalarea unei linii de contact noi pe sectiunea Skutare – Orizovo, lucrari la sistemele de siguranta si de telecomunicatii, reabilitarea cladirilor tehnice, cladirilor de receptie din Manole si Belozem, dar si Gara Opalchenets.
In prezent, 70% din activitatile de constructie pe linia Sofia – Burgas au fost finalizate in cadrul celor doua exercitii financiare ale Programului Operational. „Majoritatea lucrarilor de infrastructura a fost finalizata. Ne ramane cel mai greu si cel mai important obiectiv, acela de a imbunatati confortul si de a reduce timpul de calatorie pentru pasageri”, a declarat Jeliazkov.
Conform ministrului, pentru a utiliza in mod rational capacitatea liniei de cale ferata Sofia-Burgas, este necesara achizitionarea de trenuri modulare noi care sa reduca timpul de calatorie la mai putin de 4 ore. Clientii BDZ trebuie sa beneficieze de curatenie in trenuri si conditii de calatorie mai bune.