spot_img
joi, decembrie 8, 2022
spot_img

Lucian Bode vrea un set de recomandări europene pentru transporturi după criza coronavirus

România va propune săptămâna viitoare, la Consiliul extraordinar al miniştrilor Transporturilor din Uniunea Europeană (UE), elaborarea unui set de recomandări europene pentru transporturi după ridicarea stării de urgenţă, a declarat vineri ministrul Lucian Bode.

recomandări europene pentru transporturi Lucian Bode la Guvern

„În industria de transport, problemele sunt, în marea lor majoritate, aceleaşi în toate statele membre, dacă e să ne referim strict la Uniunea Europeană. Aşadar, soluţiile nu pot fi decât comune. Consider că Uniunea Europeană trebuie să elaboreze de urgenţă un cadru juridic privind viitoarele standarde în ceea ce priveşte serviciile de transport. Eu am încredere că acest lucru se va întâmpla foarte curând. Săptămâna viitoare, când va avea loc Consiliului extraordinar al miniştrilor Transporturilor din Uniunea Europeană, România va propune elaborarea unui set de recomandări în ceea ce priveşte modul de desfăşurare a transporturilor după ridicarea stării de urgenţă. Dacă ne referim la aerian, să stabilim foarte clar ce se va întâmpla în aeroporturi, în aeronave – cum se vor vinde biletele, cum se vor poziţiona pasagerii în avion, apoi în domeniul feroviar unde noi deja am implementat acel principiu <un loc liber, un loc ocupat>”, a spus Bode la Digi 24.

Recomandări europene pentru transporturi și investiții în infrastructură

Potrivit ministrului, România poate recupera decalajele acumulate în perioada de criză, pe perioada pandemiei, doar prin accelerarea marilor proiectelor de investiţii în infrastructura de transport.

„Aşadar, este foarte important ce facem astăzi în domeniul transporturilor. Aş da un exemplu la care ţin foarte mult, şi anume că recuperarea decalajelor acumulate în perioada de criză se poate face doar prin accelerarea marilor proiecte de investiţii în infrastructura de transport. Acest lucru, după cum sunt convins că toţi românii au văzut, acest lucru se întâmplă astăzi în România”, a subliniat oficialul.

El a precizat că toate şantierele sunt deschise în acest moment în România, iar în perioada următoare vor începe şi alte proiecte majore pentru dezvoltarea infrastructurii de transport. Demnitarul a precizat faptul că statul român nu are nicio datorie către marii antreprenori, iar aceştia „au toate condiţiile asigurate pentru a merge înainte”, în timp ce „transportul de marfă se desfăşoară foarte bine, în această perioadă”.

Ultimele Articole