duminică, mai 28, 2023
spot_img

Contre dure Răzvan Cuc-Marcel Boloș. Ministrul Fondurilor Europene, acuzat de minciună

În ultimele ore ale anului 2019, au izbucnit contre dure Răzvan Cuc-Marcel Boloș, pe tema dezangajării fondurilor europene. Fostul ministru al Transporturilor îl acuză pe Boloș de minciună și îi amintește că a ”lăsat moștenire” calea ferată de Otopeni.

Răzvan Cuc-Marcel Boloș moțiunea de cenzură Cuc declară război FCC

Răzvan Cuc a reacționat dur la afirmațiile ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș, referitoare la riscul de dezangajare. Cuc îl acuză pe Boloș de miniciună, după ce liberalul a afirmat că România nu a pierdut anul acesta fonduri europene pentru că Guvernul PNL a făcut eforturile necesare în acest sens.

”Minciuna are picioare scurte. Nu ne desconsiderați pe toți. Ar trebui să va crape obrazul de rușine mințind că, la preluarea mandatului, România risca să fie decomisă din prisma neutilizării fondurilor europene aferente programului POIM! Acum veniți și ne spuneți că în 2 luni ați rezolvat voi problema. Știm că nu aveți niciun Dumnezeu și credeți că puteți face orice. Poate mai țin minciunile la unii dintre români, dar nu vor ține la infinit!!! Dragi români, fondurile pe care le absoarbe România acum și în următorii ani sunt grație proiectelor lansate și deblocate de guvernarea PSD ! Când am plecat din minister i-am rugat pe cei din guvernul Orban să nu blocheze proiectele și să continue tot ce am lăsat moștenire (peste 2 miliarde de euro în execuție) – centura Bucureștiului la profil de autostradă, podul de Brăila, drum express Craiova-Pitești, linia de cale ferată Gara de Nord-Otopeni), dar și proiecte noi lansate de 6 miliarde euro! CUM oare putea cel mai mincinos și mai nedemocratic guvern să lanseaeze ipoteză decomiterii fondurilor europene????? Foarte simplu: așa cum fac cu tot ce își propun, mai întâi țipă că istericii, după care se laudă pe muncă altuia! Voi publica, pentru a face diferența, lista proiectelor semnate pe fonduri europene pentru a nu mai există niciun dubiu cu privire la acest subiect. Oamenii vor judeca și mitul lansat de PNL se va spulbera!!!”, scrie Răzvan Cuc pe contul său de Facebook.

Contre Răzvan Cuc-Marcel Boloș, după o declarație a ministrului Fondurilor Europene

Reacția lui Răzvan Cuc a fost generată de o declarație făcută luni de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

”România nu a pierdut fonduri europene în 2019, în ultimele două luni fiind eliminat riscul dezangajării ce părea iminent. Sumele prevăzute pentru anul care se încheie au fost utilizate integral pentru proiecte finanțate prin intermediul Programelor Operaționale 2014-2020. (…) Începând cu data de 4 noiembrie 2019, riscul decomiterii de fonduri a fost eliminat la nivelul tuturor Programelor Operaționale”, a spus Boloș.

Ministrul Fondurilor Europene a susținut că România avea, la 31 octombrie 2019, risc de decomitere în principal pentru PO Capital Uman, PO Regional, PO Capacitate Administrativă și PO Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Ultimele Articole