spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

FOTO Reabilitarea căii ferate Arad – Nădlac, pentru transportul de marfă, promisă de Răzvan Cuc la Arad

Vizita de joi a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc la Arad a cuprins mai multe obiective feroviare, prilej cu care oficialul i-a cerut mai multă mobilizare constructorului unui pasaj peste calea ferată.

Vizita de lucru a lui Răzvan Cuc la Arad a debutat cu întâlnirea cu agricultorii din zona Nădlac – Pecica – Şeitin. În cadrul discuțiilor, ministrul Răzvan Cuc a precizat că va susține toate demersurile administrative care sunt necesare pentru reabilitarea infrastructurii de cale ferată pe relaţia Arad -Nădlac, în vederea utilizării acesteia și pentru transportul feroviar de marfă.

Răzvan Cuc la Arad. Ministrul critică slaba mobilizare a unui constructor

Ulterior, ministrul s-a dus să verifice stadiul lucrărilor la șantierul pasajului rutier aflat în construcție pe centura Aradului, care trece peste calea ferată.

La fața locului s-a constat o mobilizarea slabă a antreprenorului, motivul invocat fiind necesitatea relocării unor linii de înaltă tensiune şi a unei conducte de apă, dar și probleme cu avizele necesare sau cu dreptul de uz şi servitute, aferent terenurilor private din zonă. Totodată, antreprenorul a recunoscut că sunt întârzieri de șase luni la lucrări, situație ce a determinat decalarea termenului de finalizare pentru luna februarie 2020, informează Ministerul Transporturilor.

În aceste condiții, Ministrul Transporturilor ,Răzvan Cuc, a solicitat antreprenorului să se mobilizeze pentru eliminarea decalajului existent: „Lucraţi non-stop! În momentul în care veţi avea finalizate relocările utilităților, lucraţi non-stop, ca să recuperaţi decalajele! Să vă mobilizaţi suplimentar. Acum nu aveţi mobilizare că spuneţi că nu puteţi lucra, deci costuri nu aveţi, dacă nu aveţi mobilizare.”

”În 2017, Guvernul PSD a alocat fonduri pentru cele două pasaje, unul dintre ele este finalizat (…) Am venit la cel de-al doilea obiectiv, să mă asigur că lucrările sunt în grafic, în termen, avem câteva probleme legate de relocări de utilităţi, lucrurile sunt pe făgaşul cel bun, s-au obţinut avizele de la Enel, urmează să se relocheze şi conducta de apă (…) Am atras atenţia antreprenorului că nu va avea vacanţă, să termine cu tot felul de scuze pe care le invocă. Eu o să fiu pe şantier, aşa cum am spus, este un mandat pe care mi-l dedic şantierelor. Sunt obiective de suflet pe care le-am pornit încă din 2017 şi o să mă asigur că nu vom avea probleme la finalizarea la termen, anume luna februarie 2020”, a declarat Răzvan Cuc la Arad.

Următoarea oprire a fost Gara din Arad cea mai mare investiţie guvernamentală în oraşul Arad, după 1990. Costurile pentru aducerea stației CFR Arad la standarde europene au fost de peste 300 milioane de lei, iar la momentul recepției finale a lucrărilor, în iunie 2016, Gara Arad era cea mai modernă gară din România.

Ultimele Articole