spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

Răzvan Cuc despre Magistrala 5 de metrou: se va circula în decembrie

Se va circula în luna decembrie a acestui an, a declarat marți seara ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc despre Magistrala 5 de metrou, Eroilor – Râul Doamnei.

Răzvan Cuc despre Magistrala 5 modernizarea căii ferate revendicările ceferiștilor bugetele companiilor feroviare

El a mai spus că noul director general al Metrorex, Marin Aldea, „lucrează cu mandatul pe masă”.

„Înţeleg de la Consiliul de Administraţie că a fost numit în funcţie Marin Aldea. Nu numeşte ministrul directorul la Metrorex. Conform legii, Consiliul de Administraţie face asta. În cazul metroului, trebuie să terminăm Magistrala 5. Mâine (miercuri -n.r.) o să am o discuţie cu domnul director proaspăt instalat în care îi voi spune ce i-am spus şi directorului Şodolescu: Lucrează cu mandatul pe masă. În luna decembrie, deschidem Magistrala 5. La sfârşitul lui decembrie, se va circula pe Magistrala 5”, a declarat Răzvan Cuc la B1Tv.

Răzvan Cuc despre Magistrala 5. Încă un tronson, la licitație

Luni, Metrorex a anunţat că a fost publicat în SICAP- Sistemul de achiziţii publice anunţul de participare pentru procedura de atribuire a contractului de achiziţie sectorială pentru servicii de proiectare şi asistenţă tehnică aferent Magistralei 5 de metrou, Drumul Taberei – Pantelimon, secţiunea Eroilor (PS Opera) – Piaţa Iancului.

Pentru atribuirea contractului “Servicii de proiectare şi asistenţă tehnică”, se va aplica procedura de licitaţie restrânsă. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 05.08.2019, ora 15.00. Durata estimată pentru executarea contractului este de 60 de luni de la data atribuirii acestuia.

Proiectul este finanţat din fonduri externe nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare 2014 – 2020. Valoarea estimata a obiectivului de investiţii, fără TVA, este de 70.000.000 lei. Sectiunea Eroilor – Piata Iancului aferentă Magistralei 5 de metrou va avea 4,5 kilometri şi 6 staţii respectiv Hasdeu, Cişmigiu, Universitate, Calea Moşilor, Traian, Piaţa Iancului.

Ultimele Articole