duminică, septembrie 26, 2021
spot_img

Poliția a făcut razii în gări și trenuri. Au fost prinși un violator și doi hoți de cabluri de telecomunicații CFR

Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi, a făcut miercuri, la nivel național, o serie de razii în gări și trenuri, în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor cu violență.

razii în gări și trenuri controale în gări

La acțiune au participat 360 de polițiști, sprijiniți de jandarmi și polițiști locali, care au patrulat în 272 de stații și triaje CFR și în 243 de trenuri de călători, a informat joi după amiază Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Polițiștii au legitimat peste 1.250 de persoane, fiind depistate două persoane care erau cercetate în dosare penale, opt cerșetori și un minor lipsit de supraveghere. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 256 de sancțiuni contravenționale, dintre care 120 la Legea 61/1991, 98 la Legea 55/2020 și 24 la H.G. 203/1994, valoarea totală a contravențiilor aplicate fiind de 52.455 de lei.

Polițiștii de la transporturi au realizat aproape 200 de activități preventive în stații și triaje CF.

Razii în gări și trenuri. Infractori duși la penitenciar

Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca au depistat un bărbat de  47 de ani care avea emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală în formă continuată, fiind condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu executare. Persoana depistată a fost dusă la Penitenciarul Gherla, din județul Cluj, pentru executarea pedepsei.

Totodată, oamenii legii au depistat un alt bărbat, de 48 de ani, care figura ca urmărit național, pe numele acestuia existând mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Timișoara. Acesta a fost dus la Penitenciarul de Maximă Siguranță Oradea.

În fine, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov au fost sesizați despre faptul că persoane necunoscute au secționat și sustras aproximativ 480 m de cablu de telecomunicații CFR dezafectat. În urma investigațiilor, polițiștii i-au identificat pe cei bănuiți de comiterea faptei, doi bărbați de 33, respectiv 37 de ani. Cei doi sunt cercetați în stare de reținere, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Brașov. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole