spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

VIDEO Alexandr Lukașenko acuză un război terorist în Belarus și sabotaj pe calea ferată

Ultimul dictator al Europei, așa cum a fost denumit de presa occidentală, Alexandr Lukașenko acuză un război terorist în Belarus, cu sabotaj pe calea ferată.

război terorist în Belarus

”Cum poate fi apreciat faptul că au ieșit deja pe calea ferată și încep să provoace perturbări pe șine? Asta poate duce la avarieri serioase pe calea ferată, la catastrofe și moartea multor oameni. Sunt acțiunile unor grupări organizate cu elemente de terorism”, a declarat Lukașenko, citat de presa de la Chișinău, adăugând că aceste acțiuni trebuie dejucate.

Alexandr Lușașenko a amintit forțelor de ordine că trebuie să lucreze cu atenție, chiar dacă „perioada acută a trecut și acești protestatari se tăvălesc pe străzi”. „Dar am constatat faptul că masa care mai rămâne s-a radicalizat. Vedem clar organizatorii și pe cei care pun în aplicare aceste idei. Spuneam că trebuie să lucrăm atent, pentru că încă nu au trecut de linia roșie. Dar ultimele zile demonstrează că în multe direcții s-a trecut deja de linia roșie”, a adăugat Lukașenko.

Acuzațiile de război terorist în Belarus, după o ”dezvăluire” a televiziunii de stat de la Minsk

Anterior declarațiilor lui Alexandr Lukașenko, postul de televiziune „Belarus 1” a anunțat că s-au înregistrat cazuri când pe calea ferată au fost montate obstacole, inclusiv pietre. De asemenea, ar fi fost puse sârme care să unească șinele de cale ferată, pentru ca astfel sectorul feroviar să fie declarat ocupat de sistemul de automatizare și astfel să se oprească circulația trenurilor.

Pe rețelele sociale Facebook și Twiter, ”dezvăluirile” făcute de televiziunea de stat de la Minsk au fost catalogate drept ”dezinformări” și ”mistificare a adevărului” de către opozanți.

Pe 26 octombrie liderul opoziției belaruse Svetlana Tihanovskaia a anunțat începerea unei greve generale, după ce a expirat ultimatumul pe care l-a dat autorităților de la Minsk. Ulterior, la Minsk au început acțiuni de protest, iar forțele de ordine au trecut la rețineri în rândul participanților.

Ultimele Articole