spot_img
miercuri, octombrie 5, 2022
spot_img

UPDATE Război în Ucraina. Ukrzalizniţa trimite trenuri de evacuare la granițe

Rusia a declanșat joi dimineață un război în Ucraina, explozii puternice fiind semnalate în apropiere de Kiev și Harkov. Capitala ucraineană a fost survolată de avioane militare rusești, iar locuitorii se grăbesc să părăsească orașul.

UPDATE Peste 7.500 de persoane, evacuate cu trenul

Compania feroviară ucraineană a revenit cu o postare referitoare la numărul celor evacuați pe cale feraoviară: ”Trenul Intercity nr. 712/711 din Konstantinívki a evacuat 396 de copii.
Numărul de evacuați:
☑ Mariupol – 1724
☑ Potrivit – 362
☑Bakhmut – 280
☑ Lisiceansk – 2534
☑ Konstantinivka – 1908
☑Audivka – 228
☑ Pokrovsk – 579
7615 persoane au fost evacuate în al 13-lea ceas”.

UPDATE Gările ucrainene, luate cu asalt de cei care vor să fugă de război

Gările din toată Ucraina au fost luate cu aslat de oamenii care vor să fugă de război, în speranța că vor prinde un loc în trenuri. În imaginile de mai jos se poate observa aglomerația din gara centrală din Kiev.

Și în alte orașe stațiile feroviare au fost pur și simplu asaltate de cetățenii care voiau să fugă.

”Ukrzalizniţa programează un tren suplimentar nr. 713 de la Kiev la Vinniția la 14:25. Biletele se pun în vânzare de la 12:30. Între timp, din motive de securitate, astăzi nu vor putea pleca trenurile nr. 113/114/141/142 de la Bakhmut la Liov și nr. 732 Zaporozhie – Kiev. Expresul nr. 722 Harkov – Kiev va pleca în funcție de dispoziția dispecerilor, sunt posibile întârzieri – vă rugăm să urmăriți anunțurile oficiale de la stații”, se arată într-o postare recentă de pe contul oficial de Facebook al Ukrzalizniţa.

UPDATE Trenuri pentru evacuarea cetățenilor

Ukrzalizniţa a postat recent pe contul de Facebook un anunț privind introducerea unor trenuri pentru evacuarea cetățenilor: Ukrzalizniţa este gata să evacueze locuitorii orașelor de-a lungul graniței. Cursele de evacuare sunt programate să fie efectuate astăzi din următoarele regiuni și stații:
– Regiunea Lugansk: două trenuri de evacuare vor pleca din Svatovogo, Rubí Znogo și Lysikanska în această după-amiază.
– Regiunea Donețk: două trenuri vor pleca din Kramatorsk, două – din Mariupol, unul – din Konstantinovka.
📌 Regiunea Odessa: un tren de evacuare va fi trimis astăzi din Odessa.
Din motive de securitate, ora exactă a plecării și destinației nu sunt dezvăluite. Urmăriți actualizările de pe paginile oficiale ale Ukrzalizniţa și ascultați cu atenție anunțurile din stațiile orașelor voastre”.

Atacul, anunțat în cursul dimineții de Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi dimineaţă o operaţiune militară specială în regiunea ucraineană Donbas, el afirmând că scopul este apărarea oamenilor care sunt ţinta abuzurilor şi genocidului regimului de la Kiev. Potrivit CNN, explozii puternice au putut fi auzite în apropierea capitalei, Kiev, şi în orașul Harkov.

„Republicile populare din Donbass au cerut ajutorul Rusiei. Ca urmare, am decis să iniţiem o operaţiune militară specială. Obiectivul este de a proteja oamenii care de opt ani sunt ţinta abuzurilor şi genocidului din partea regimului de la Kiev şi, pentru ca aceasta să înceteze, vom acţiona pentru a demilitariza şi denazifica Ucraina şi îi vom aduce în faţa justiţiei pe cei care care au comis numeroase crime sângeroase împotriva oamenilor paşnici”, a declarat Putin.

Rusia vizează infrastructura militară a Ucrainei, apărarea aeriană şi forţele aeriene cu arme de înaltă precizie şi nu atacă oraşele ucrainene, potrivit agenţiei ruse de presă RIA care citează Ministerul Apărării de la Moscova, informează Agerpres.

Oficialii de la Kiev au declarat că Moscova a lansat un atac la scară largă asupra Ucrainei, centrele de comandă militară din mai multe oraşe fiind lovite de rachete.

Război în Ucraina. Trenurile circulă normal deocamdată

Deocamdată, circulația trenurilor din Ucraina nu este afectată, după cum a anunțat compania feroviară de stat Ukrzalizniţa pe contul său de Facebook în urmă cu puțin timp: „Ukrzalizniţa informează că toate trenurile spre și dinspre Capitală, precum și trenurile vestice circulă conform programului. Trenurile spre est continuă să se deplaseze cu o viteză sigură, încetinirea și oprirea din motive de siguranță fiind posibile în stațiile din zonele de conflict. Acest lucru se aplică direcției Mariupol prin Dnipro. Vă rugăm să urmăriți mesajele oficiale de pe canalul Telegram al Ukrzalizniţa și anunțurile la difuzoarele de la stații”.

Imagini postate pe Twitter în ultimele ore arată aglomerație mare la gara centrală din Kiev.

Ultimele Articole