RATP Dev preia operarea tramvaiului din Casablanca

Al cincilea cel mai mare operator de transport public la nivel global, aflat în proprietatea statului francez, RATP Dev a fost selectat ca ofertant preferat pentru semnarea contractului de operare și mentenanță a rețelei de transport cu tramvaiul din Casablanca.

Anunțul a fost făcut de Casa Transport, autoritatea pentru transport public din orașul marocan Casablanca iar contractul de operare și mentenanță se va desfășura în perioada 2017-2029.

O serie de alte companii internaționale din sectorul de transport public precum Transdev sau National Express Alsa – ONCF au licitat pentru acest contract, licitație lansată în 2016 de către Casa Transport pentru operarea rețelei de tramvaie dar și a celor de autobuze.

Casa Transport a anunțat că la sfârșitul lunii iunie va purta discuții exclusive cu RATP Dev pentru a finaliza detaliile contractului. ”În cazul în care aceste negocieri finale cu RATP Dev eșuează, atunci e posibil să inițiem discuții cu ceilalți ofertanți, Transdev sau National Express Alsa – ONCF”, a precizat Casa Transport.

Foto: http://casatransport.ma