spot_img
luni, august 15, 2022
spot_img

RATB va oferi o aplicatie inteligenta de informare a pasagerilor

Compania Radcom a castigat contractul de furnizare a echipamentului necesar pentru implementarea unui sistem de informare a pasagerilor, ca urmare a unei licitatii organizate de Regia Autonoma de Transport Bucuresti. Valoarea contractului este de 915 mii lei (198,67 mii euro), fara TVA.
In cadrul proiectului, Primaria Municipiului Bucuresti si RTAB vor implementa un sistem informatic prin care calatorii vor putea sa-si aleaga ruta optima intre doua puncte de pe raza municipiului Bucuresti, fiindu-le comunicat si timpul estimat de asteptare pana la sosirea vehicululul dorit.
Pasagerii vor beneficia de aceste informatii prin intermediul unei aplicatii pentru telefoane mobile de tip smartphone, atat pentru sistemul de operare „Android”, cat si pentru sistemul de operare „iOS”, acestea ocupand in prezent peste 99% din piata de profil.
Aceasta aplicatie pentru telefoanele mobile va fi pusa la dispozitia calatorilor, pana la sfarsitul acestui an, cu titlu gratuit.
Sistemul de informare va fi implementat pe tot parcul circulant al RATB, astfel ca autobuzele, troleibuzele si tramvaiele de pe toate liniile vor fi vizibile in aplicatie pentru calatori.

Ultimele Articole