RATB lanseaza o licitatie de circa un milion de euro

Proiectul (CN1000748) privind implementarea unui „sistem de informare calatori despre traseele RATB si timpii estimati de asteptare in statie a vehiculului”, are o valoare estimata la 4,5 milioane lei (967,2 mii euro). Ofertele pot fi depuse pana la data de 3 iulie 2018, urmand ca atribuirea contractului sa aiba loc in luna octombrie.

Sistemul va fi instalat pe un numar total de 1450 vehicule.

Criteriul de atribuire al contractului va fi pretul cel mai scazut.

RATB precizeaza ca sistemul va fi compus din echipamentele de comunicație de viteza minim 3G, cu GPS, montate pe 450 de vehicule. Echipamentele vor transmite in timp real pozitia vehiculului si informatii despre acesta, precum coordonate geografice, traseul, informatii de interes privitoare la vehiculele aflate in trafic sau date de identificare. Informatiile vor fi apoi preluate de catre aplicatia server care le gestioneaza si le va transmite pasagerilor. Aplicatia va fi disponibila utilizatorilor si prin intermediul browserelor web.

Aplicatia server va permite RATB editarea informatiilor referitoare la vehicule precum si la traseele acestora, respectiv inserarea de anunturi/informatii de interes general si transmiterea acestora catre aplicatiile client. Furnizorul va asigura intreaga infrastructura hardware si software necesara rularii in regim de inalta disponibilitate a aplicatiei.

Aplicatia client va fi pusa gratuit la dispozitia pasagerilor pentru calculul rutei optime intre doua puncte de pe raza municipiului Bucuresti, aceasta urmand sa afiseze timpul estimat de asteptare pana la sosirea vehicului dorit sau eventualele informatii privind nefunctionarea unei linii.

Aplicatia va include toate rutele RATB si va fi disponibila pentru telefoanele inteligente Android si iOS.

 

Selectia anunturilor de licitatii, de pe site-ul e-licitatie.ro, care se adreseaza domeniului feroviar o puteti gasi pe siteul Catalog Feroviar la sectiunea “Licitatii”.