spot_img
vineri, ianuarie 28, 2022
spot_img

RAT Timisoara devine societate comerciala

Consilierii locali au votat, la sfârșitul lunii iulie, transformarea Regiei Autonome de Transport Timişoara (RATT) în societate comercială, astfel ea va putea fi eficientizată prin infuzie de fonduri europene. Aceștia au hotărât ca până în luna noiembrie conducerea interimară a RATT să conceapă şi să prezinte un plan de dezvoltare pe care să li-l prezinte.

În urma votului, RATT a devenit Societatea de Transport Public Timișoara S.A, iar capitalul social pus de primărie este de 3 milioane de lei (657 mii euro). Societatea de Transport Public Timișoara va avea 15 membri în Adunarea Generală și nouă membri în Consiliul de Administrație.

”Pe POR Axa 1 – Programul Transporturi sunt 40 de milioane de lei disponibili pentru Timişoara. Pot fi accesți dacă avem operator de transport public organizat ca societate comercială. Acestea sunt regulile. (…). Acum se deschide Axa şi suntem eligibili”, a spus primarul Nicolae Robu.

„Schimbarea formei juridice de organizare duce la posibilitatea accesării fondurilor europene pentru finanţarea diverselor programe de modernizare a infrastructurii serviciilor comunitare de utilităţi publice. Printre obiectivele principale ale Programului Operațional Regional (POR) 2014 – 2020 se numără şi crearea unui sistem de transport care să sprijine progresul economic, să consolideze competitivitatea și să ofere servicii de mobilitate de înaltă calitate”, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.

Anul acesta, veniturile totale ale noii societăți sunt estimate la aproape 104 milioane de lei (22,8 milioane euro), din care 66,9 milioane de lei (14,6 milioane euro) din subvențiile de la primărie. Anul trecut, regia avea un buget estimat la 92,7 milioane de lei (20,3 milioane euro), doar 56 de milioane de lei (12,2 milioane euro) venind de la municipalitate, ca subvenții. În 2017, conform bugetului aprobat, noua structură ar urma să vândă bilete și abonamente în valoare de 26,5 milioane de lei (5,8 milioane euro), iar alte 3,4 milioane de lei (745 mii euro) ar urma să fie încasate din alte servicii, ITP, închirieri spații reclamă, utilaje, avize sau alte lucrări. Tot anul acesta, conducerea fostei regii plănuia să investească 6 milioane de lei (1,3 milioane euro).

Sursa foto: http://radiotimisoara.ro

Abonați-vă la Newsletter, accesând link-ul https://clubferoviar.ro/abonare-newsletter/  sau urmăriți-ne pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/clubferoviar/,  pentru a fi la curent cu cele mai noi stiri si anunțuri de angajare din sectorul feroviar din România.

 

Ultimele Articole