spot_img
marți, decembrie 7, 2021
spot_img

Legea privind rastelele de biciclete în gări, promulgată de președintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea prin care rastelele de biciclete în gări sunt obligatorii, a anunțat  Administraţia Prezidenţială.

rastelele de biciclete în gări locuri de parcare pentru biciclete

Prin actul normativ, clădirile de utilitate publică, unităţile din învăţământul preuniversitar de stat, autogările, pieţele agroalimentare, târgurile, autogările şi staţiile de cale ferată care deservesc trafic de călători sunt obligate să aibă structuri metalice cu dispozitive antifurt unde pot fi parcate minimum 10 biciclete.

”Clădirile publice sau de utilitate publică, unităţile din învăţământul preuniversitar de stat, pieţele agroalimentare, târgurile, autogările şi staţiile de cale ferată care deservesc trafic de călători vor fi dotate cu structuri metalice care să permită atât parcarea concomitentă a minimum 10 biciclete, cât şi montarea pe perioada staţionării acestora a unor dispozitive antifurt”, potrivit legii.

Actul normativ iniţiat de PNL mai prevede că „în termen de 180 de zile de la intrarea în vigoare a normelor metodologice, autorităţile administraţiei publice centrale sau locale şi persoanele juridice cu capital privat sau de stat, după caz, vor adopta măsurile”.

CITEȘTE și S-a votat: Rastel de biciclete în fiecare gară. Ce se va întâmpla în stațiile izolate

Rastelele de biciclete în gări, obligatorii. Se dau amenzi

Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda de la 2.000 la 4.000 de lei încălcarea dispoziţiilor prevăzute în actul normativ. „Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunilor prevăzute se realizează de personalul autorizat al agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, precum şi agenţia pentru plăţi şi inspecţie socială a municipiului Bucureşti, după caz”, mai indică sursa citată.

Pe 2 decembrie 2019, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, şi pe 20 octombrie a trecut de votul  decizional al Camerei Deputaţilor.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole