miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

Raportul de investigație privind accidentul feroviar din India. Cine a fost de vină

A fost dat publicității reportul final de investigație privind accidentul feroviar din India de pe 2 iunie 2023, cel mai grav din istoria acestei țări.

Potrivit documentului, muncitorii care reparau o barieră de cale ferată au făcut greșit legăturile în sistemul de semnalizare automată a rețelei, ceea ce a dus la cel mai grav dezastru feroviar din ultimele două decenii, soldat cu moartea a aproape 300 de oameni.

În raportul de investigație anchetatorii Comisiei pentru Siguranță Feroviară (CRS) au stabilit că prima coliziune s-a produs din cauza modificărilor făcute la circuitul de semnalizare pentru a remedia problemele apărute la o barieră feroviară din apropiere. Personalul feroviar local nu avea o schemă a circuitului electronic, fapt ce a dus la o conexiune defectuoasă în sistemul de semnalizare atunci când a încercat să scoată din funcțiune circuitul barierei pentru a-l repara, se arată în raport. În urma intervenției lor, sistemul a direcționat trenul de pasageri pe linia pe care se afla trenul de marfă, potrivit raportului.

Încă de la bun început, anchetatorii s-au concentrat pe lucrările de reparație a barierei de cale ferată și posibila legătură a acestora cu o deviere manuală a sistemului de semnalizare. Căile ferate indiene, a patra rețea feroviară ca mărime din lume, sunt monopol de stat, administrat de Consiliul Căilor Ferate. Consiliul este subordonat Ministerului Căilor Ferate.

Accidentul feroviar din India de pe 2 iunie s-a soldat cu moartea a aproape 300 de persoane

Accidentul din 2 iunie de la stația Bahanaga Bazar, în statul indian Odisha, din estul Indiei, a dus la moartea a 288 de persoane și rănirea a peste 1.000. Dezastrul s-a produs atunci când un tren de pasageri a lovit un tren de marfă staționat, a sărit de pe șine și a lovit un alt tren de pasageri care venea din sens opus.

Rețeaua feroviară trece printr-un proces de modernizare de 30 de miliarde de dolari, cu trenuri noi și stații moderne, în cadrul eforturilor premierului Narendra Modi de a stimula infrastructura și conectivitatea, dar accidentul a ridicat întrebări cu privire la faptul că siguranța a primit suficientă atenție. Raportul de investigație al CRS a evidențiat că au existat deficiențe la mai multe niveluri în departamentul de semnalizare și telecomunicații și că nu au fost respectate procedurile standard de operare în timpul lucrărilor de reparații.

Ultimele Articole