spot_img
miercuri, iulie 6, 2022
spot_img

FOTO-VIDEO Rapid la 98 de ani. Foștii jucători au sărbătorit în Gara de Nord din București

Rapid la 98 de ani. 25 iunie 1923 este data la care a luat naștere Rapid, una dintre cele mai longevive echipe de fotbal ale României – echipa feroviarilor.

De ziua lor, legendele clubului au dat o tură cu autocarul Rapidului și au petrecut câteva clipe la Linia 14 a Gării de Nord, dar și la Salonul Regal.

Rapid a promovat în Liga 1 după o pauză de șase ani, dar suporterii au șanse mici să participe la un meci pe stadionul din Giulești în acest an, scrie Pro Sport. Deși Rapid a ajuns la 98 de ani, echipa care va fi antrenată tot de Mihai Iosif se va lupta probabil pentru evitarea retrogradării.

”În ultimii zece ani, eu nu cunosc nicio echipă care să fi promovat și să fi defilat în campionatul românesc. Trebuie să fim modești, conștienți, sinceri. Eu cred că pentru primul an, obiectivul trebuie să fie acela de a ne salva de la retrogradare. Dacă intrăm în play-off, este un bonus, este foarte bine. Degeaba declarăm că ne batem la campionat și suntem în subsolul clasamentului”, a declarat veteranul Alexandru Dandea.

Rapid la 98 de ani. Stadionul Giulești e aproape gata

Iată câteva cifre-cheie despre noul stadion din Giulești:

  • capacitate 14.050 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor)
  • preţ stadion: 39 milioane de euro
  • nivel de clasificare UEFA, 4
  • suprafață desfășurată de 40.522 mp
  • suprafaţa totală înierbată va fi de 120X80 m (inclusiv suprafaţa de gardă)
  • complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă

de popice

  • spaţii de cazare pentru sportivi
  • spaţii de alimentaţie publică
  • spaţii administrative.

Rapid, echipa de suflet a feroviarilor

Rapidul este echipa de suflet a feroviarilor. FC Rapid a fost fondat în 1923 de către un grup de muncitori de la Atelierele CFR Grivița sub numele de Asociația culturală și sportivă C.F.R.. Rapid a câștigat de patru ori titlul național (de trei ori Campionatul României — 1967, 1999 și 2003 — și în 1942 un campionat de război al cărui trofeu purta denumirea de ”Cupa Basarabia”) și de 13 ori Cupa României. (A.B.)

Ultimele Articole