spot_img
marți, ianuarie 25, 2022
spot_img

Echipa feroviarilor, Rapid, a promovat în Liga 1. Mesajul Ministerului Transporturilor

După șase ani de zile, timp în care a evoluat în ligile inferioare, echipa feroviarilor, Rapid, a promovat în Liga 1. Ministerul Transporturilor a adresat un mesaj de felicitare giuleștenilor.

Rapid a promovat
FOTO Facebook FC Rapid 1023

După revenirea lui Mihai Iosif pe banca tehnică, în luna martie a acestui an, giuleștenii au avut o serie impresionantă, cu cinci victorii consecutive. Ulterior, Rapid a făcut mai mulți pași greșiți, inclusiv două eșecuri contra celor de la U Craiova 1948 (0-1) și Dunărea Călărași (2-3), dar au rămas pe loc direct promovabil.

Giuleștenii și-au asigurat matematic dreptul de a promova în Liga 1, chiar înaintea partidei cu U Craiova 1948, pe care a pierdut-o luni seara. Rapid a beneficiat de rezultatul confruntării dintre ASU Poli și CS Mioveni, terminată la egalitate, scor 2-2. 2014/2015 a fost ultimul sezon în care Rapid evolua în Liga 1. Giuleștenii terminau atunci pe locul 16, cu doar 33 de puncte.

Rapid a promovat în Liga 1. Mihai Iosif, copleșit de emoție

”Au trecut șase ani de când Rapid a jucat ultima dată în Liga 1. Am fost prezent la acel meci, cu Dan Alexa. Îl felicit că ne-a ajutat acum și am promovat. Dumnezeu a făcut dreptate! Mi-a dat șansa să joc în Liga 1 cu Rapid. Așa cred. Am lacrimi în ochi. După ce am văzut rezultatul de la Timișoara, m-am dus în spate, pe câmp, după aceea am sunat un prieten foarte bun, cu care am vorbit șapte-opt minute, pentru că nu mai puteam, nu mai rezistam. Trăim prezentul, trăim clipa. Sperăm ca viitorul să fie într-un mod luminos”, a declarat Mihai Iosif, cu câteva minute înaintea partidei cu U Craiova 1948, la DigiSport.

Ministerul Transporturilor a salutat promovarea giuleștenilor în Liga 1. ”Felicitări băieților de la Rapid pentru promovarea în Liga 1! #HaiRapid #LegendaContinua”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a ministerului.

”După 6 ani, „farmecul vieții” revine în Liga 1”, a postat FC Rapid 1923 pe contul său de Facebook.

Rapid, echipa de suflet a feroviarilor

Rapidul este echipa de suflet a feroviarilor. FC Rapid a fost fondat în 1923 de către un grup de muncitori de la Atelierele CFR Grivița sub numele de Asociația culturală și sportivă C.F.R.. Rapid a câștigat de patru ori titlul național (de trei ori Campionatul României — 1967, 1999 și 2003 — și în 1942 un campionat de război al cărui trofeu purta denumirea de ”Cupa Basarabia”) și de 13 ori Cupa României. (A.B.)

Ultimele Articole