spot_img
vineri, decembrie 3, 2021
spot_img

Viorica Dăncilă spune că Ramona Mănescu și-a dorit funcția de comisar european pentru Transporturi

După ce a pierdut votul la moțiunea de cenzură, Viorica Dăncilă a răbufnit la adresa ministrului de Externe, Ramona Mănescu, căreia i-a reproșat că „a lucrat împotriva premierului”.

Ramona Mănescu comisar european

„La Ministerul de Externe Ramona Mănescu a lucrat împotriva premierului. Nu a stat absolut deloc alături de premier. Cred că este momentul să spun adevărul. Am încercat să nu scot multe lucruri în spațiul public”, a spus Viorica Dăncilă joi seara la România TV.

Nemulțumirile Vioricăi Dăncilă sunt legate în special de vizita pe care a făcut-o în SUA, acolo unde Ramona Mănescu a însoțit-o. „Doamna Mănescu nu a fost decât în prima zi cu premierul. În celelalte zile doamna Mănescu nici măcar nu a întrebat premierul României dacă trebuie să îl însoțească undeva, să facă o întâlnire cu cineva, dacă vrea să anuleze o întâlnire (…) Nu, nu sugerez acest lucru (că din cauza Ramonei Mănescu a fost anulată întâlnirea cu vicepreședintele SUA – n.r.), dar ca atitudine. De-atunci doamna Ramona Mănescu pleacă, nu are memorandumul semnat de premier, dar pleacă unde vrea”, s-a plâns Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă n-a vrut să fie Ramona Mănescu comisar european

Întrebată dacă Ramona Mănescu și-a dorit portofoliul de comisar european, Viorica Dăncilă a spus pe un ton hotărât „da”.

România trebuie să facă o nouă nominalizare pentru postul de comisar european, după ce propunerile Rovana Plumb și Dan Nica au fost respinse la Bruxelles. În viitoarea Comisie Europeană, României i-a fost repartizat portofoliul Transporturilor.

Mingea este acum în ograda Cotroceniului. Președintele Klaus Iohannis a spus joi, după moțiune, că un Guvern demis nu poate propune un comisar european.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole