spot_img
luni, august 15, 2022
spot_img

ARF lansează licitația pentru 20 de rame electrice inter-regionale prin PNRR

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a anunțat vineri că joi, 30 iunie, a fost transmisă în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) documentația de licitație în vederea evaluării ex-ante de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) pentru lansarea procedurii de achiziţie a unui număr de 20 de rame electrice inter-regionale prin PNRR.

Această procedură de atribuire se diferențiază de cea finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare, prin care a fost contractată deja o comandă inițială de 20 de rame inter-regionale de la Alstom. Prin urmare, pentru evitarea confuziei, această procedură de achiziție va avea denumirea RE-IR2, precizează ARF într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook. Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, componenta C4 Transport sustenabil.Licitația pentru rame electrice inter-regionale prin PNRR vizează și mentenanța pe 15 ani

Contractul presupune nu doar livrarea ramelor, dar include  și servicii accesorii privind: mentenanţa și reparațiile, instruirea personalului în ceea ce priveşte exploatarea, operarea trenurilor și a aplicațiilor software, transportul, asigurarea, punerea în funcţiune şi asistenţa tehnică în perioada de garanţie.

Perioada de mentenanţă și servicii de reparații este de 15 ani, necesară funcționării respectivelor trenuri. Astfel, contractul de achiziţii are prevăzută o clauză de revizuire, respectiv posibilitatea suplimentării perioadei de mentenanţă cu încă 15 ani, fără organizarea unei proceduri competitive, prin încheierea unui act adiţional.

Ramele achiziţionate vor fi distribuite tuturor operatorilor feroviari de călători pe baza contractelor de servicii publice care urmează a fi elaborate în conformitate cu prevederile Regulamentului UE 1370/2007, cu modificările ulterioare și în baza legislației din România.

Valoarea estimată a achiziției este de aproximativ 160 de milioane de euro.

Ultimele Articole