spot_img
luni, noiembrie 28, 2022
spot_img

Forumul Railway PRO- voestalpine VAE APCAROM: Sisteme integrate pentru infrastructură performantă

Sergiu Radulescu_20170405_152430Grupul voestalpine VAE APCAROM a prezentat, în cadrul Forumului Railway PRO pentru Tehnologie și Servicii, organizat de către Club Feroviar și Railway PRO alături de Asociația Industriei Feroviare din România (AIF), la Arad între 5 și 6 aprilie, o serie de soluții inovatoare, dezvoltate de către companie în vederea construirii unor sisteme performante pentru infrastructura feroviară, cu referire în mod special la schimbătoarele de cale.

voestalpine VAE APCAROM a conceput o serie de macazuri speciale precum și măsuri de creștere a calității inițiale a acestora. Calitatea șinei de cale ferată este sporită prin folosirea unui material, Head Special Hardened Rail, menite să sporească duritatea șinei care poate fi în lungime de până la 120m.

”Acest material este special conceput pentru profilele de șină utilizate la fabricația acelor de cale ferată. Materialul este utilizat la macazuri pentru reducerea uzurilor și în cazul sarcinilor mari pe osie”, a explicat Sergiu Rădulescu, Research&Design Manager – voestalpine VAE APCAROM.

Fixarea elastică interioară a contraacelor iFAST precum și dispozitivele cu role pentru eliminarea ungerii suprafețelor alunecătorilor în zona macazului, este de asemenea una din soluțiile dezvoltate de către voestalpine VAE APCAROM.

Dezvoltarea continuă a produselor și proceselor voestalpine VAE APCAROM este bazată pe rețeaua internațională de know-how. Grupul este compus din 28 de companii, cu un număr de 38 de unități de producție dispuse în 19 țări la nivel global.

Grupul dezvoltă unul dintre cele mai bune produse referitoare la inimile pentru schimbătoarele de cale ferată, acestea beneficiind de durificarea suprafeței de rulare prin explozie la 320-350 HB, procedeu folosit și în România, începând cu anul 2015. voestalpine VAE APCAROM aplică acest procedeu inimilor turnate de tip Centro Mn13, construite din oțel manganos. De asemenea, grupul construiește inimi cu vârf mobil, cu role pentru eliminarea ungerii la deplasarea vârfului mobil.

Voestalpine VAE APCAROM dezvoltă o serie de sisteme de acționare a aparatelor de cale precum SPHEROLOCK – sistem de inzavoarare, HYDROLINK – sistem hidraulic de transmitere a forței de acționare precum și HYDROSTAR Combi – sistem integrat ce este compus din unitate hidraulică de acționare și unități de înzăvorâre și control (acesta are integrat și dispozitive de control a poziției finale a acelor- IE2010).

Printre caracteristicile sistemelor de acționare a aparatelor de cale se numără burarea mecanizată, ușurința la instalare și reglare, efort de întreținere scăzut – intervale lungi, de șase luni, între inspecții și reparații precum și instalarea unor componente etanșe. Sistemele voestalpine VAE APCAROM sunt compatibile cu o gamă largă de sisteme de interlocking și oferă posibilitatea instalării între șine și eliminarea încărcării asimetrice din afara căii.

Funcționalitatea componentelor nu este influențată de deplasările longitudinale ale șinei datorate schimbărilor de temperatură și, nu în ultimul rând, produsele oferă costuri reduse pe durata ciclului de viață al aparatelor de cale.

Grupul dezvoltă o serie de alte soluții menite să îmbunătățească performanța căii ferate. ROADMASTER este una din soluțiile de diagnosticare personalizată menită să monitorizeze schimbătoarele de cale. Aceasta este prezentă în variantele ROADMASTER PRO, Advanced și Light, asigurând identificarea din timp a posibilelor zone din schimbător în care pot să apară defectări și optimizează activitatea de verificare și întreținere a schimbătoarelor.

ATLAS FO este unul din sistemele dezvoltate, de către grup, pentru monitorizarea căii ferate. Acesta asigură diagnoza defectelor roților oferind informații despre greutatea vehiculelor.

Costurile întregului ciclu de viață al aparatelor de cale este un alt domeniu de activitate pe care compania îl are în vedere în momentul proiectării și construirii unor soluții inovatoare.

”În acest sens, se efectuează o analiză a costurilor, analiză care folosește un nivel detaliat de măsurare a costurilor, coborând la nivelul activităților individuale. În plus, oferă o bună vizibilitate asupra costurilor unui produs pe întregul ciclu de viață al acestuia și nu doar al costurilor inițiale”, a precizat Claudiu Stoilescu, Marketing Specialist – voestalpine VAE APCAROM.

Utilizarea analizei va oferi un suport pe baza căruia se pot luat decizii de investiții oferind opțiunile pentru combinația optimă între performanță și costuri.

Ultimele Articole