vineri, februarie 16, 2024
spot_img

Compania israeliană Rail Vision Ltd a obținut un brevet în India, pentru detectarea obiectelor de pe șine

Compania israeliană Rail Vision Ltd a obținut un brevet în India, pentru tehnologia sa de detectare a obiectelor de pe șine, în scopul evitării coliziunilor.

Firma este inovatoare în domeniul securității feroviare și al tehnologiei de date. Brevetul oținut de la Oficiul indian al brevetelor completează omologările existente ale Rail Vision din Statele Unite ale Americii și Japonia și este în curs de omologare în momentul de față în Uniunea Europeană și în China.

Tehnologia presupune un sistem de camere de luat vederi orientate în sensul de mers al trenului și captatori electrooptici care supraveghează infrastructura feroviară în timp real. Sistemul Main Line, echipat cu o tehnologie avansată, procesează datele, inclusiv condițiile meteo din zonele accesibile doar pe calea ferată.

India, care are în circulație 22.593 de trenuri și 24 de milioane de pasageri pe zi, reprezintă o piață importantă pentru tehnologia feroviară israeliană. Rețeaua de căi ferate a țării, a patra cea mai mare din lume, a cunoscut o creștere substanțială a traficului de pasageri și de mărfuri, cu venituri estimate la 28,93 miliarde de dolari în exercițiul financiar 2022-2023, ceea ce înseamnă o majorare de 19% față de de perioada precedentă de raportare.

Rail Vision Ltd, angajament pentru îmbunătățirea siguranței feroviare

Shahar Hania, președinte-director general al Rail Vision, a exprimat angajamentul companiei de a îmbunătăți siguranța și eficacitatea operațională a transporturilor feroviare din întreaga lume. ”Aprobarea brevetului nostru, deja recunoscut în Statele Unite și în Japonia și în așteptare în Europa și în China, întărește angajamentul nostru pentru îmbunătățirea securittății și eficacității operaționale a căilor ferate din întreaga lume”, a declarat el.

Compania israeliană este listată pe piața Nasdaq din Statele Unite și are o capitalizare bursieră de 57,2 milioane de dolari. Nivelul lichidităților din bilanț îl depășește pe cel al datoriilor, fapt care denotă o stabilitate financiară. Analiștii economici prevăd o creștere a vânzărilor pentru anul în curs, după o scădere din anii precedenți.

Ultimele Articole