spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

Rail Cargo Group si Samskip lanseaza un nou serviciu de containere pe ruta Germania-Grecia

Terminalul de cai ferate din portul Venetia

Operatorul austriac Rail Cargo Group, casa italiana de expeditii Grimaldi si operatorul de logistica Samskip vor lansa un serviciu de transport multimodal intre Grecia si portul german Duisburg. Ruta va urma si traseul caii ferate Duisburg-Venetia dar si conexiunile de transport maritim de la Venetia catre porturile grecesti Igoumenitsa, Patras si Corfu.

Serviciul de transport multimodal va fi lansat incepand cu 18 martie. Rail Cargo Group va opera saptamanal catre trei trenuri pe relatia Duisburg-Venetia. Compania Grimaldi va transporta camioanele, in timp ce Samskip va transporta containerele pe rutele maritime catre porturile din Grecia. Incepand cu 2020, transportul de containere va fi multiplicat, astfel incat transferul shift to rail (transportul unui volum mai mare de marfa de pe sosele pe caile ferate) sa fie cat mai substantial.

Trenurile pe ruta Duisburg-Venetia vor avea cate 19 vagoane in compunere, lungimea de 550 metri si greutatea de 1.400 tone. Traseul va fi parcurs in 32 de ore, via orasul italian Tarvisio, la granita dintre Austira si Italia.

Rail Cargo Group si Samskip estimeaza ca, prin efectuarea acestui transport, in jur de 5.000 de camioane vor fi transferate, anual, de pe sosele catre calea ferata.

Ultimele Articole