Rail Cargo Group investeste in automatizarea operatiunilor internationale

De la inceputul lui 2018 programul „Cargo Connect International“, care cuprinde intregul grup Rail Cargo Carrier- parte a ÖBB, se ocupa de definirea unei solutii IT unitare, care va servi la operarea traficului feroviar de marfa – mai ales planificarea, comanda si dispunerea resurselor. Obiectivul consta in standardizarea operatiunilor pe plan international, referitor la tehnica de sistem utilizata. In cadrul programului, in iulie 2018 s-a incheiat un contract cu CRX Software pentru solutia software RailCube. Inainte de aceasta a avut loc un proiect pilot la sediul Rail Cargo Carrier din Germania.

RailCube este o solutie ERP (Enterprise-Resource-Planning), care este utilizata in prezent in peste 12 tari europene de catre companiile de trasport feroviar si care ajuta la planificarea si coordonarea legaturilor feroviare internationale. Prin urmare, este vorba de un sistem IT verificat, in care functiile pot fi apelate simplu si intuitiv. RailCube este disponibil in mai multe limbi si este compatibil cu standardele de interoperabilitate externe. Un avantaj decisiv reprezinta si posibilitatea de a conecta RailCube cu sistemele operative si externe prin intermediul unor interfete. Procesele internationale de tranzactii in transportul de marfa sunt astfel imbunatatite si automatizate la nivel international prin acest sistem continuu. Introducerea RailCube este sprijinita de Bechtle Group, cea mai mare firma IT independenta din Germania, leader si furnizor de servicii IT-E-Commerce pe teritoriul Europei.

RailCube reprezinta o conditie importanta pentru cresterea si extinderea viitoare a propriei retele internationale de productie. Odata cu implementarea succesiva a solutiei software in toata reteaua Rail Cargo Carrier si Rail Cargo Hungaria, care a inceput inca din iulie 2018, RCG va face pâna in 2020 un pas semnificativ in directia “digital carrier”. Pentru clientii RCG aceasta inseamna imbunatatirea serviciilor informationale internationale, precum si transporturi de o calitate inalta, insotite de o flexibilitate marita prin utilizarea eficienta a resurselor.

Activitatile proprii de tractiune ale Rail Cargo Group – din sectorul de transport marfa al ÖBB – sunt imbunatatite incontinuu. Astfel RCG este prezent deja in unsprezece tari din Europa cu locomotive proprii. Prin implementarea noului sistem IT s-a facut primul pas spre unificarea sistemelor internationale de productie pentru o platforma unitara pentru dispeceri si clienti.

Cu 8700 angajaţi, filiale in toata Europa si o cifra de afaceri anuala de 2,2 miliarde euro, Rail Cargo Group se afla printre companiile de top in logistica feroviara din Europa. Rail Cargo Group, impreuna cu partenerii sai importanti opereaza o retea vastă de logistica door-to-door din Europa pana in Asia. Aceasta retea leaga centrele urbane si porturile din Europa cu centrele comerciale in plina dezvoltare din Rusia, Turcia, pana in China.

 

Foto: http://www.bahnbilder.de