spot_img
luni, noiembrie 29, 2021
spot_img

Grupul belgian Besix, contract feroviar la Riga în cadrul Rail Baltica Project

Grupul belgian de construcții Besix a câștigat un important contract feroviar la Riga, capitala Letoniei, în cadrul Rail Baltica Project.

Rail Baltica Project

Informația care deja era vehiculată de mass media letone a fost confirmată vineri de grupul belgian, relatează RTBF.

Împreună cu un partener local, Besix va da gării centrale din Riga un aspect mai modern și va construi un nou pod peste râul Dvina, pe o distanță de un kilometru. Valoarea totală a contractului se ridică la peste 430 milioane de euro.

Ce presupune contractul din cadrul Rail Baltica Project

Proiectul include construcția noii gări, care urmează să devină un hub multimodal, și a unui pod peste râu, pentru traficul feroviar, pentru pietoni și pentru bicicliști. Besix este principalul antreprenor al proiectului, care este executat împreună cu compania letonă ReRe Buve.

Uniunea Europeană finanțează majoritatea costurilor proiectului. Lucrările urmează a fi finalizate în 2026. Proiectul face parte din Rail Baltica Project, care vizează să integreze țările baltice în rețeaua feroviară europeană și să interconecteze orașele Helsinki, Tallinn, Riga, Vilnius și Varșovia. Este vorba de cel mai mare proiect de infrastructură din regiune din ultimii 100 de ani.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole