duminică, decembrie 3, 2023
spot_img

Rail Action Day. Polițiștii au verificat 628 de gări, 1.223 de trenuri de călători și 78 de marfare

Polițiștii au verificat 628 de gări, 1.223 de trenuri de călători și 78 de marfare cu prilejul acțiunii Rail Action Day ”24 Blue” – Active Shield, care s-a desfășurat în perioada 14-17 noiembrie.

Acțiunea, organizată la nivel european, sub egida Railpol, a fost derulată de poliţiştii din cadrul Secțiilor Regionale de Poliţie Transporturi și Serviciului de Poliție Transporturi Maritime.

La acţiune au participat poliţişti și angajați ai companiilor de transport feroviar, care au efectuat verificări în 628 de staţii de cale ferată, 1.223 de trenuri de călători și 78 de trenuri de marfă. Au fost legitimate 1.853 de persoane, verificate 137 de centre de colectare metale feroase și neferoase, fiind constatate șase fapte de natură penală și aplicate 643 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 153.030 de lei.

Rail Action Day. Ce au descoperit polițiștii

Cu prilejul acțiunii, au fost depistate șase persoane urmărite și trei bănuite de săvârșirea de infracțiuni.

De exemplu, la data de 15 noiembrie 2023, polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Suceava au depistat, în stația CF Suceava, un bărbat în vârstă de 28 de ani. În urma verificărilor făcute, s-a stabilit că acesta este urmărit național, pe numele său fiind emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de un an, de către Judecătoria Dărăbani, județul Botoșani. Bărbatul a fost dus la Penitenciarul Botoșani.

La data de 14 noiembrie, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați – Biroul de Investigații Criminale au depistat un bărbat de 43 de ani, cu antecedente penale, domiciliat în municipiul Galați, pe numele căruia era emisă o sentință penală de către Judecătoria Galați. Acesta figura totodată ca persoană urmărită. Bărbatul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Galați.

Ultimele Articole