spot_img
miercuri, mai 18, 2022
spot_img

VIDEO O nouă sfidare de la Phenian. Rachete lansate din tren în Coreea de Nord

Coreea de Nord a marcat o nouă etapă a programului său de sfidare a Occidentului, lansând, pentru a doua oară în câteva luni, rachete dintr-un vagon de cale ferată.

Astfel, regimul de la Phenian a lansat vineri două rachete cu rază scurtă de acţiune dintr-un tren, după cum a anunțat ulterior presa de stat, acesta fiind al treilea test de la începutul anului, în pofida noilor sancţiuni americane, transmite Agerpres.

Testele fost organizate pentru ”a verifica şi judeca controlul procedurilor de acţiune ale regimentului feroviar”, a informat agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA. Lansarea de vineri a survenit după decizia de miercuri a Washingtonului de a impune noi sancţiuni financiare unui grup de cinci cetăţeni nord-coreeni, în urma testelor anterioare cu rachete prezentate de către autorităţile de la Phenian ca fiind hipersonice.

Rachete lansate din tren. Regimul de la Phenian jubilează

Lansarea de vineri ”a demonstrat o manevrabilitate sporită şi o rată de succes ridicată”, potrivit KCNA.

S-au purtat discuţii ”despre stabilirea unui sistem de operare a rachetelor pe calea ferată în toată ţara”, a adăugat sursa citată. Testele au avut loc la orele 14:41 şi 14:52 (07:41 şi 07:52 ora României), iar rachetele au parcurs o distanţă de 432 de kilometri la o altitudine de 36 de kilometri spre estul peninsulei coreene, conform informaţiilor furnizate de conducerea Armatei sud-coreene.

A fost a treia testare de armament în Coreea de Nord în această lună, după două teste hipersonice reuşite, potrivit Phenianului, primul pe 5 ianuarie şi apoi al doilea, supravegheat personal de liderul Kim Jong Un, pe 11 ianuarie. Ca răspuns, Statele Unite au impus noi sancţiuni. Regimul nord-coreean acuză însă Statele Unite că escaladează în mod intenţionat situaţia.

Dialogul dintre Phenian şi Washington rămâne blocat după ce discuţiile dintre liderul Kim Jong Un şi preşedintele Donald Trump s-au întrerupt în 2019. Coreea de Nord a efectuat pentru prima dată un test cu o rachetă lansată dintr-un tren în septembrie 2021.

Ultimele Articole