duminică, iulie 7, 2024
spot_img

Queensland: Noul tren de navetisti a fost prezentat

queenslandGuvernul din Queensland a prezentat macheta noului tren pentru traficul de navetisti din partea de sud-est. Acesta a fost proiectat in Brisbane si face parte din programul guvernului privind Noua Generatie de Material Rulant (NGR).
Primele 75 de trenuri, cu 6 vagoane, vor fi puse in circulatie in a doua jumatate a lui 2016. Noile trenuri vor contribui la cresterea capacitatii parcului de material rulant al South East Queensland cu 30%. Trenurile sunt dotate cu sisteme interne si extene de CCTV, Wi-Fi, spatii speciale pentru biciclete.
Proiectul NGR, in valoare de 4,4 mld dolari, reprezinta cea mai mare investitie a autoritatilor din Queensland privind sectorul de transport. In cadrul proiectului NGR, include constructia trenurilor, dar si a unui centru de mentenanta si reparatii pentru o perioada de 30 de ani.
Serviciile din cadrul NGR vor fi lansate in a doua jumatate a anului 2016, iar intreagul parc de vehicule va fi operational din 2018.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole