spot_img
miercuri, martie 22, 2023
spot_img

Qatar prezinta designul metroului din Doha si tramvaiului Lusail

Qatar1Caile Ferate din Qatar au dezvaluit designul exterior al metroului din Doha si tramvaiului Lusail. Imaginile cu aspectul exterior al viitoarelor vehicule feroviare, ‘Al Faras’ pentru metroul din Doha si ‘Al Mehmel’ pentru tramvaiul Lusail va oferi publicului o idee cu privire la aspectul noilor sisteme care vor fi inaugurate in 2020.
Metroul din Doha va fi unul dintre cele mai rapide trenuri automate din lume si cel mai rapid din regiune, atingand viteze de 100km/h, datorita tehnologiei avansate pe care o utilizeaza. Forma dinamica a Iepei Arabe a servit drept inspiratie pentru partea din spate a vehiculului. Designul este special realizat pentru metroul din Doha, iar forma geamurilor este similara cu cea a ochilor iepei. Interiorul este inspirat de arhitectura progresista prezenta in Doha, combinand elemente traditionale cu elemente moderne.
Conceptul de design al tramvaiului Lusail se concentreaza asupra mari reprezentand pescuitul de perle si imprimand elemente de calm, relaxare si eleganta designului.
Pentru metroul din Doha a fost semnat un contract pentru un pachet de sisteme cu un consortiu condus de Mitsubishi Heavy Industries. Parteneriatul livreaza operatiuni integrate, inovatoare si automate pentru metroul din Doha, inclusiv sisteme de energie, ventilatie si un sistem de semnalizare feroviara foarte avansat, precum si un confort ridicat al calatorilor.
LRTUn consortiu condus de Alstom si QDVC va livra un sistem de tramvai usor complet integrat, care include 28 de tramvaie Citadis, echipamente de alimentare cu energie, lucrari de semnalizare si de cale.
„Prezentarea oficiala a aspectului exterior al metroului din Doha si tramvaiului Lusail reprezinta pentru noi o oportunitate de a realiza cat de aproape suntem de materializarea viziunii noastre. Acest nou punct de hotar este o oportunitate de a canaliza progresul proiectelor noastre catre viitorul transportului din Qatar, un sistem de transport proiectat si construit la standarde de modernism si inovare internationale, dar care ramane inradacinat in istoria si comunitatea tarii noastre”, a declarat Saad Ahmed Al Muhannadi, directorul general al Cailor Ferate din Qatar.
Evaluarea progresului metroului din Doha arata un procent de finalizare de 89% al lucrarilor de realizare a tunelurilor (99 km din 111 km de tuneluri).
Lucrarile de constructie in cadrul proiectului de metrou usor Lusail sunt realizate in proportie de 35%. Prima faza a metroului din Doha va fi finalizata in 2019/2020, iar proiectul tramvaiului Lusail va fi finalizat in 2020. Conform estimarilor, pana in 2030, toate cele trei retele, Metroul din Doha, tramvaiul Lusail si linia feroviara de mare viteza care va lega Qatar de reteaua GCC Rail, vor fi finalizate.

Ultimele Articole