miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

Ludovic Orban: se fac ultimele pregătiri pentru punerea în funcțiune a Magistralei 5 de metrou

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, în judeţul Călăraşi, că se fac ultimele pregătiri pentru punerea în funcțiune a Megistralei 5 de metrou.

punerea în funcțiune a Megistralei 5 Ludovic Orban despre Magistrala 5

”S-a semnat procesul verbal de recepţie. E unul care a fost extrem de complex, pentru că sunt implicate foarte multe instituţii. La şedinţe au fost 96 de reprezentanţi. Au existat obiecţii, în primă fază a celor de la ISU. Au fost rezolvate toate aceste obiecţii. Astăzi, mâine, se vor face toate celelalte pregătiri necesare, pregătirea garniturilor de tren, pregătirea sistemului POS astfel încât să putem da circulaţiei metroul din Drumul Taberei săptămâna care vine”, a spus Ludovic Orban, cu ocazia unei vizite făcute duminică în judeţul Călăraşi.

Protocoalele pentru punerea în funcțiune a Magistralei 5, semnate vineri noaptea

Ministerul Transporturilor a anunţat în noaptea de vineri spre sâmbătă că s-au semnat cele două procese-verbale în urma cărora Magistrala 5 va putea fi dată în funcţiune.

“După îndeplinirea tuturor procedurilor administrative, care au mai rămas de efectuat de către beneficiar, urmează să stabilim momentul la care metroul poate fi dat în exploatare cu călători”, a afirmat ministrul Lucian Bode. Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a arătat că membrii Comisiei Centrale de Recepţie la terminarea lucrărilor de la magistrala M5 şi cei ai Comisiei de Punere în Funcţiune (PIF) au semnat procesele-verbale în urma cărora această magistrală de metrou poate fi dată în exploatare şi, totodată, în trafic cu călători.

“Astăzi s-au semnat cele două procese-verbale de către comisiile de specialitate, şi anume cel de recepţie la terminarea lucrărilor şi cel de punere în funcţiune (PIF) a acestui obiectiv. După îndeplinirea tuturor procedurilor administrative, care au mai rămas de efectuat de către beneficiar, urmează să stabilim momentul la care metroul poate fi dat în exploatare cu călători. Suntem acum în situaţia în care pot să afirm cu certitudine că în curând bucureştenii pot să folosească cel mai aşteptat mijloc de transport din această zonă, şi anume metroul din Drumul Taberei. A fost o muncă titanică, începută din prima zi a mandatului meu de ministru, pentru a putea să le ofer bucureştenilor, din zona Drumul Taberei şi nu numai, ceea ce aşteptau de atâţia ani. Mulţumesc tuturor acelora care au făcut posibil să ajungem astăzi la acest deznodământ extrem de fericit pentru bucureşteni”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

CITEȘTE și VIDEO EXCLUSIV Au avut loc primele teste la metroul din Drumul Taberei, sabotat de Ponta și Vanghelie

Ultimele Articole