spot_img
duminică, decembrie 4, 2022
spot_img

FOTO Punctul feroviar de frontieră Câmpulung la Tisa s-a redeschis după 15 ani

Regionala Cluj a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a redeschis marți, 15 noiembrie, punctul feroviar de frontieră Câmpulung la Tisa, pentru reluarea circulației feroviare la granița cu Ucraina, pe relația Teresva (UZ) – Câmpulung la Tisa (CFR).  

Ultimul tren de călători între Ucraina și România, prin cele două puncte de frontieră – Teresva (UZ), respectiv Câmpulung la Tisa (CFR) – a circulat pe 17 octombrie 2007.

Atunci, în urma controlului vamal, au fost descoperite mai multe cartușe de țigări de contrabandă ascunse printre scaunele trenului. Vameşii români din Câmpulung la Tisa au vrut inţial să confişte trenul venit din Ucraina, însă, după cinci ore de cercetări l-au lăsat să se întoarcă peste graniţă. Era singurul tren de călători care ajungea în această gară. „De atunci, din ziua aia, nu a mai venit niciodată trenul”, spunea în urmă cu trei ani Ludovic Fekete, primarul comunei Câmpulung la Tisa.

Punctul de frontieră Câmpulung la Tisa a fost modernizat acum șapte ani

După cum a mai scris Club Feroviar, în 2015, gara Câmpulung la Tisa a fost modernizată, în urma unei investiţii de 2,2 milioane de lei, bani de la bugetul statului.

Clădirea gării a fost reparată, gardurile au fost refăcute şi au fost montate 32 de camere de supraveghere pe cei 2,5 kilometri până la graniţa cu Ucraina. Deşi nu a mai trecut niciun tren pe acolo de aproape un deceniu, la gară lucrează patru angajaţi, care asigură paza.

Alte lucrări derulate de CFR SA la granița cu Ucraina

Pe 12 octombrie, SRCF Cluj a redeschis punctul feroviar de frontieră Valea Vișeului, care permite reluarea circulației trenurilor de călători la granița cu Ucraina, pe linia cu ecartament larg Berlibas (UZ) – Valea Vișeului (CFR).

SRCF Cluj continuă programul de reparații la infrastructura feroviară, lucrări care au drept scop fluidizarea traficului feroviar transfrontalier pe relația direct Teresva (UZ) – Câmpulung la Tisa (CFR) – Sighetu Marmației – Bocicoi – Valea Vișeului (CFR) – Berlibas (UZ), în prezent fiind în derulare reparațiile pe linia cu ecartament larg Câmpulung la Tisa – Sighetu Marmației, respectiv Sighetu Marmației – Valea Vișeului (ecartament mixt), lucrări estimate a se finaliza până la finalul anului.

Ultimele Articole