spot_img
marți, noiembrie 30, 2021
spot_img

VIDEO Primele imagini cu prototipul tramvaiului Astra pentru București

Viceprimarul general responsabil cu Transporturile, Stelian Bujduveanu, a făcut publice luni primele imagini cu prototipul tramvaiului Astra pentru București.

Mai confortabil. Mai rapid. Mai eficient. Cu tramvaiul, la fel de rapid ca metroul. Din 2022! Avem primele imagini cu prototipul noilor tramvaie din București. Compania Astra Vagoane SA Arad a finalizat – conform contractului – proiectul de design al modelului de tramvai care va circula în București, începând cu luna aprilie a anului 2022”, a scris viceprimarul pe pagina sa de Facebook.

El a continuat, arătând că tramvaiul va deveni una din principalele soluții de transport din Capitală: modern, confortabil, silențios, rapid, cu o capacitate mărită de transport. ”Sunt convins că acest mijloc de transport va deveni o alternativă viabilă de a călători prin oraș. Fie că mergi la școală, la facultate, la muncă sau pur și simplu la o plimbare prin oraș. Condițiile oferite de noile tramvaie sunt dintre cele mai moderne: spațioase, design interior deosebit, confortabile (beneficiază de un sistem de suspensii și amortizoare inovator), silențioase pentru exterior, izolate fonic pentru interior și, cel mai important, accesibile pentru toate categoriile de călători.

Cu o podea 100% coborâtă, tramvaiul asigură transferul ușor al călătorilor la urcare și coborâre, fără obstacole sau zone înguste în dreptul ușilor de acces”, se mai arată în postare.Prototipul tramvaiului Astra pentru București va fi urmat de producția de serie

Noul tramvai va avea rampe de acces acționate electronic din buton, pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, va exista loc special pentru biciclete, iar părinții vor putea urca ușor căruciorul cu copii mici, având la rândul lor spații special destinate pe timpul călătoriei (zone prevăzute cu dispozitive de asigurare a căruciorului).

Contractul pentru achiziția celor 100 de tramvaie, semnat la București pe 11 mai 2021, se ridică la valoarea de 840 milioane de lei, iar vehiculele au o garanție de șapte ani acordată de producătorul arădean. Ele vor circula pe opt linii de tramvai din Capitală, aferente a tot atâtea subcontracte.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole