spot_img
miercuri, mai 18, 2022
spot_img

Grindeanu a semnat protocolul de colaborare pentru metroul din Cluj-Napoca

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat miercuri seara că a semnat protocolul pentru metroul din Cluj-Napoca, ce va fi construit cu bani din programul Naționale de Redresare și Reziliență.

„Am semnat astăzi protocolul de colaborare pentru construcția metroului de la Cluj-Napoca și Florești. Traseul va avea 21 de km, cu 19 stații. Din estimările preliminare va transporta până la 164.000 de călători pe zi în anul 2030. Ministerul Transporturilor va finanța prin PNRR acest proiect! Valoarea totală estimată: 2 miliarde de euro. Primăriile Cluj-Napoca și Florești se vor ocupa de licitația pentru proiectarea și execuția acestui proiect, dar și de implementarea contractului. Lucrările de bază pentru primele 9 stații trebuie încheiate până în anul 2026”, a scris ministrul pe contul său de Facebook.Indicatorii pentru metroul din Cluj-Napoca, aprobați pe 28 decembrie

Executivul a adoptat marți, 28 decembrie 2021, Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru rețeaua de metrou din Cluj-Napoca, după cum a informat la vremea respectivă Club Feroviar.

Prin obiectivul de investiții menționat se are în vedere construcția unei linii de metrou ușor cu o lungime 21,03 km, cu 19 stații subterane și un depou suprateran, a anunțat marți seara Ministerul Transporturilor.

Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de 10.112.816 mii lei (echivalentul a aproximativ două miliarde de euro), iar finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile (inclusiv PNRR), de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, precum și de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca și al comunei Florești.

Ultimele Articole