spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

Protocol Telecomunicații CFR – ARF privind trenurile metropolitane

Conducerile Telecomunicații CFR și ARF au semnat luni un protocol de colaborare privind implementarea proiectului de tren metropolitan în zona marilor orașe din România.

Protocolul prevede utilizarea și dezvoltarea infrastructurilor de telecomurricatii CFR in scopul introducerii și exploatării serviciilor de tren metropolitan. Durata de valabilitate a protocolului este de patru ani, cu posibilitate de prelungire

Protocolul a fost semnat de Ștefan Roșeanu, președinte ARF și Mihai Barbu, director general Telecomunicații CFR.

Procesul va cuprinde două faze, respectiv faza 1 în cadrul căreia se vor implementa proiectele pe rutele feroviare existente care prevăd lucrări de complexitate redusă, nu modernizări semnificative ale liniei de cale ferată. În faza 2 se va trece la implementarea proiectelor cu intervenţii semnificative (modernizare, electrificare, reparaţie capitală, reconstrucţia de linii desfiinţate, construcţia unor noi linii şi cumpărarea de material rulant).Trenul metropolitan în zona Capitalei va circula pe coridoarele reabilitate sau care urmează să fie reabilitate, dar şi pe liniile secundare, precum şi pe calea ferată de centură.

Proiectul a fost initiat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) și are ca scop principal și declarat introducerea serviciilor de tren urban și metropolitan în zona metropolitană Bucureşti – Ilfov.

Cresterea mobilitatii și facilitarea accesului cetățenilor aflați în zonele deservite la locurile de muncă şi la servicii, cresterea siguranței și securitatii în timpul transportuluii, protecția mediului prin reducerea poluării, a emisiilor de gaze cu efect de seră şi a consumului de energie, creşterea eficienţei şi a eficacităţii costurilor pentru transportul de persoane şi mărfuri sunt principalele obiective ale proiectului Tren Metropolitan Bucuresti-Ilfov.

Ultimele Articole