miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Sindicatul Polițiștilor scurtează protestul USLM de la Guvern față de Legea austerității

Din cauza faptului că Sindicatul Polițiștilor a obținut aprobare anterior, protestul USLM de la Guvern, față de Legea austerității, programat pentru luni, va dura doar trei sferturi de oră, în loc de trei ore.

”Avem aprobarea Primăriei Capitalei pentru efectuarea Pichetului de protest din fața Guvernului. Din păcate, la ora 13.00 în piață sunt cei de la Sindicatele Politiștilor. Din această cauză, aprobarea este pentru ziua de luni 13.11.2023 începând cu ora 15.15. Pichetarea va avea loc până la orele 16.00. De aceea, toți care se simt nemulțumiți de neacordarea drepturilor cuvenite în conformitate cu Contractul Colectiv de Muncă sunt invitați să participe la această formă de luptă sindicală. Vă așteptăm în număr cât mai mare”, se arată într-o adresă trimisă de secretarul general al Unitatea – Sindicatul Liber Metrou, Marian Artimon, către membrii săi și care a intrat în posesia Club Feroviar.

În consecință, protestul organizat de sindicaliștii de la metrou nu va dura decât trei sferturi de oră.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Protestul USLM va fi organizat față de Legea 296/2023

Club Feroviar a dezvăluit în urmă cu două zile că angajații companiilor și societăților feroviare de stat – CFR Călători, CFR SA, CFR Marfă și Metrorex – au rămas fără tichete de masă din această lună. Asta pentru că a intrat în vigoare Legea 296/2020 promovată de premierul Marcel Ciolacu, iar bonurile de masă nu se mai pot acorda decât în limita unui plafon anual, care a fost deja depășit.

Între timp, conducerile tuturor societăților și companiilor menționate au făcut memorii către Guvern, cerând exceptarea lor de la prevederile legii respective. Apoi, a ieșit la rampă și ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, care a zis că vrea să înainteze un Memorandum Guvernului astfel încât angajaţii CFR şi Metrorex să primească tichetele de masă în continuare. „Ştiţi foarte bine că s-a dat acea ordonanţă prin care se încearcă să se ţină anumite cheltuieli într-o anumită marjă, astfel încât să ne înscriem în deficit. Doar că eu cred că, dacă există o regulă pentru toată lumea, şi anume să se dea tichete de masă pentru cei care au salariu până în 10.000, acelaşi lucru e valabil şi pentru CFR, şi pentru Metrorex. Deci, da, pot să spun că da, voi merge în Guvern săptămâna viitoare cu memorandum, astfel încât angajaţii CFR şi angajaţii Metrorex să poată să beneficieze de aceste tichete. De ce erau exceptaţi? Pentru că sunt companii care sunt pe pierdere şi atunci exista această excepţie, doar că nu e o pierdere care a apărut acum, sunt pierderi istorice. Oamenii trebuie să beneficieze de aceste tichete. (…) Săptămâna viitoare merg cu memorandumul în Guvern prin care să facem excepţie pentru ceferişti şi pentru Metrorex de la prevederile ordonanţei, ceea ce îi va duce în situaţia de a-şi lua tichetele la fel ca ceilalţi. Toată lumea îşi ia tichetele”, a declarat Sorin Grindeanu.

Ultimele Articole