sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Protestul magistraților a amânat sentința în procesul lui Gruia Stoica, patronul GFR

Protestul magistraților, nemulțumiți că ar putea rămâne fără pensiile speciale cu multe zerouri la final, a amânat sentința în procesul lui Gruia Stoica.

În acest dosar, patronul Grup Feroviar Român este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat. Club Feroviar a scris că procesul se apropie de final, iar joi, 22 iunie 2023, judecătorii ar putea pronunța sentința definitivă.

Se impune precizarea că este vorba de un dosar, cel referitor la privatizarea societății Transbordare Vagoane Marfă, care anul acesta împlinește două decenii de la presupusa comitere a faptelor (privatizarea TVM, filială a CFR Marfă, s-a realizat în 2003). Până acum, dosarul a fost închis de trei ori. Abia în 2020, după 17 ani, s-a dat o decizie în primă instanță, la Tribunalul Iași. Gruia Stoica și Vasile Didilă au fost condamnați la patru ani cu executare, respectiv trei ani cu executare, iar Vasile Răducanu, tatăl celor doi, la trei ani cu suspendare.

Trebuie amintit și faptul că la dosar au fost atașate de-a lungul timpului șase expertize independente, inclusiv ale ANAF și ale Gărzii Financiare, din care rezulta inexistența prejudiciului. Apoi, surpriză! După zece ani, a apărut o a șaptea expertiză, la comanda Parchetului, care le infirma pe toate cele de dinainte.

Protestul magistraților a adus o nouă amânare

Numai că decizia care ar fi trebuit pronunțată joi, 22 iunie 2023, s-a amânat din nou. ”Având în vedere forma de protest adoptată în data de 20.06.2023 prin hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor Curţii de Apel Iaşi, amână pronunţarea la data de 31.08.2023. Pronunţarea va avea loc prin punerea soluţiei la dispoziţie prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Încheiere – Amânare ulterioară a pronunţării”, se arată pe portalul instanțelor de judecată din România.

Pronunțarea sentinței mai fusese amânată și pe 27 aprilie 2023.

Ultimele Articole