spot_img
marți, decembrie 7, 2021
spot_img

VIDEO Protestul feroviarilor la Guvernul și Președinția Republicii Moldova. Își cer salariile

Protestul feroviarilor la Guvernul și Președinția Republicii Moldova a avut loc joi la Chișinău la primele ore ale dimineții, prilej cu care oamenii și-au cerut salariile restante.

Protestul feroviarilor

Manifestații spun că în acest mod vor să se facă auziți și să le fie achitate salariile, care întârzie mai bine de trei luni. „Nu avem bani pentru a cumpăra produse alimentare și medicamente. Noi nu suntem ascultați”, a spus un protestatar, citat de postul de televiziune TV8 de la Chișinău. Tot în această dimineață, muncitorii au protestat mai întâi în fața sediului administrativ al Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova.

CFiR, singura platformă de resurse umane care se ocupă strict de domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină, organizează ediţia a IV-a a Târgului de Carieră Feroviară în România.

Interacţionează LIVE cu cei mai activi şi importanţi angajatori de pe piaţă.
Programează
te la interviurile online şi fă următorul pas in cariera ta feroviară.

Partener Principal Colaboratori Parteneri Media
facultatea de transporturi UPB logo CFDP

MAI MULTE DETALII

Protestul feroviarilor. ”La noi a ajuns cuțitul la os”

În fața manifestanților a ieșit vicepreședintele Parlamentului, președintele facțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari. Oamenii i-au spus acestuia că nu sunt interesați de politică și că au nevoie de salarii, nu de declarații politice.

”Stimați deputați, la noi a ajuns cuțitul la os. De șase ani ne adresăm structurilor abilitate, dar nu avem niciun răspuns. Din luna noiembrie nu am primit niciun ban”, a declarat un manifestant, citat de Ziarul de Gardă.

Au fost proteste și în alte orașe

Pe 22 februarie, angajaţii nodului feroviar Ocniţa au blocat în semn de protest circulaţia trenurilor marfare care intră în ţară. Oamenii spun că nu au primit salariile din luna noiembrie, iar conducerea căilor ferate îi hrăneşte doar cu promisiuni. Pe 25 februarie, și angajații nodului feroviar Bălți au protestat, din cauza întârzierilor salariale.

La nivelul Parlamentului a fost constituită o Comisie specială privind analiza situației economico-financiare de la Calea Ferată din Moldova și rezultatul activității ramurii de transport feroviar pentru perioada 2010-2020. (A.B.)

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole