spot_img
vineri, ianuarie 28, 2022
spot_img

Cătălin Drulă: ”Rădoi, s-a terminat! Ce ai făcut zeci de ani nu mai merge!”

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a ieșit vineri după amiază în fața Palatului  CFR, în prima sa intervenție publică fizică după ce a fost declanșat protestul de la metrou. Intervențiile sale anterioare fuseseră făcute pe pagina sa de Facebook.

protestul de la metrou

 

El l-a atacat dur pe liderul Unitatea – Sindicatul Liber Metrou, Ion Rădoi, pe care-l consideră responsabil pentru blocarea transportului subteran din Capitală, în plină pandemie.

”Le cer scuze bucureștenilor pentru că au trecut prin acest eveniment. Le cer scuze și pentru că 20 de miniștri au lăsat un buboi la metrou, o mafie. Cât sunt eu aici nu voi lăsa niciun centimetru. Asta e, o mafie. Liderul de cartel Ion Rădoi a decis că bucureștenii nu contează, ci contează doar banii. Rădoi, s-a terminat, ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge. Ați dat un oraș peste cap. Unde vă credeți? Nu vă mai merge”, a spus ministrul Transporturilor.

El a precizat că a depus plângere penală pentru blocarea metroului și că are încredere că justiția își va face datoria. De asemenea, Cătălin Drulă a spus că Metrorex evaluează pagubele, fiind vorba de milioane de lei, și că se va îndrepta împotriva responsabililor, pentru recuperarea prejudiciului.

”Altele sunt mizele acum: cartelul, controlul oneros asupra proprietății statului. Ieri s-a trimis o somație de eliberare a spațiilor comerciale ocupate fără drept de firma sindicatului. Pe acest subiect nu avem ce dialoga. Pe subiecte de interese legitim pentru angajați da, vom dialoga, după ce repornește metroul”, a mai spus Drulă.

Protestul de la metrou. Cătălin Drulă îi cere lui Lucian Bode să restabilească ordinea

În continuare, el a făcut un apel evident (dar fără a-l nominaliza) către colegul său de Cabinet, Lucian Bode, predecesorul său la conducerea Ministerului Transporturilor, căruia i-a cerut să intervină: ”Autoritățile de ordine publică să-și facă datoria, numai ei pot debloca șinele de acești ilegaliști. Avem autorități responsabile și sunt convins că vor acționa dacă oamenii nu renunță la acestă acțiune abuzivă. Am făcut apel către ei (angajații care protestează – n. red.) să renunțe. Nu are rost să te duci la pușcărie pentru Rădoi”.

Ministrul Transporturilor a ținut să precizeze că nu a fost dat nimeni afară de la metrou și nu a fost redus niciun salariu. ”Mizele protestului sunt altele – cartelul, spațiile comerciale ocupate fără drept. Pe acest subiect nu avem ce dialoga. Pentru subiecte de interes pentru angajați, da, dar doar după ce repornește metroul”, a mai spus Cătălin Drulă. (A.B.)

Ultimele Articole