spot_img
luni, noiembrie 29, 2021
spot_img

VIDEO Trenuri blocate marți dimineață, la ora de vârf, de participanții la protestele din Hong Kong

Mai multe trenuri au fost blocate marți dimineaţă, la ora de vârf, de participanții la protestele din Hong Kong, ceea ce a provocat haos pentru navetiști.

Ceea ce a început acum aproape trei luni ca un protest faţă de un proiect de lege privind extrădarea infractorilor în China s-a transformat într-o mişcare antiguvernamentală mai largă şi mai ales, una anti-Beijing. Au avut loc proteste aproape zilnic, uneori neanunţate, care au perturbat activităţile companiilor, crescând presiunea asupra Guvernului din Hong Kong şi asupra poliţiei, acuzată de mulţi de abuzuri în tentativele de a opri protestele.

Marţi, activiştii au blocat uşile trenurilor, forţând astfel sute de persoane să părăsească gările pentru a găsi alte căi de a ajunge la destinaţiile dorite. Protestatarii au scandat: „Eliberaţi Hong Kong” şi „Revoluţia Erei Noastre”.

Gări supraaglomerate de protestele din Hong Kong

Pe măsură ce trecea timpul, staţiile au devenit din ce în ce mai aglomerate în oraş, oamenii aşteptând să se urce în trenuri care aveau întârzieri masive, unele trenuri fiind chiar anulate.

Operatorul feroviar MTR Corp a făcut apel la oameni să caute alternative pentru transport iar televiziunea de stat RTHK a informat că Secretarul Transporturilor, Frank Chan, le-a cerut protestatarilor să nu mai vizeze o reţea de trenuri care este folosită de cinci milioane de persoane zilnic.

În Hong Kong, care a revenit sub autoritatea Chinei în 1997, are loc cea mai gravă criză politică din ultimii 20 de ani, în contextul unor proteste care au devenit din ce în ce mai violente în ultimele două luni. China şi-a reafirmat luni susţinerea faţă de Guvernul din Hong Kong, condus de Carrie Lam, dar şi faţă de poliţie, făcând apel la protestatari să renunţe la violenţă.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole