luni, aprilie 15, 2024
spot_img

VIDEO S-au reluat protestele din Hong Kong. Trenuri blocate, peste 100 de zboruri anulate

S-au reluat protestele din Hong Kong, luni dimineață, când trenuri și autobuze au fost blocate, iar peste 100 de zboruri au fost anulate sau amânate.

Din cauza grevei, este blocată activitatea pe Aeroportul Internaţional din Hong Kong, fiind afectate Hong Kong Airlines: 32 de zboruri anulate, China Airlines: 7 zboruri anulate, Cathay Pacific: peste 70 de zboruri anulate, după doar patru ore de la  declanşarea protestului.

De la ora locală 7:00, protestatarii au început să blocheze trenurile şi autobuzele. Protestatarii blochează plecarea trenurilor de metrou, mai multe fiind oprite în staţii timp de peste 40 de minute. Aceasta în condiţiile în care aproape cinci milioane de persoane folosesc zilnic metroul. Blocajele instituite şi pe autostrăzi şi în sistemul de transport rutier ridică la 12 milioane de persoane numărul celor afectaţi.

protestele din Hong Kong

Din cauza blocării circulaţiei pe principalele linii de metrou, oamenii nu pot ajunge în zonele mari de birouri şi în centrul financiar, unde îşi au sediul mai multe bănci internaţionale Camera de Comerţ Americană a anunţat că este închisă luni, din cauza unor îngrijorări legate de siguranţa publică”,

Reacţia autorităţilor la protestele din Hong Kong

Liderul pro-chinez din Hong Kong, Carrie Lam a precizat că nu demisionează şi a solicitat încetarea violenţelor.

Ea a promis într-o conferinţă de presă că se va implica mai mult, va asculta mai mult şi va face mai mult pentru a înţelege şi răspunde solicitărilor opiniei publice. Lam a subliniat că nu ţine de atribuţiile ei eliberarea celor reţinuţi în timpul protestelor, răspunzând astfel unei solicitări a protestatarilor.

Lam şi secretarul său financiar au anunţat că protestele au afectat economia. Ea a avertizat că societatea devine ”nesigură şi instabilă”, iar demonstraţiile violente împing oraşul spre ”o situaţie foarte periculoasă”.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole