luni, aprilie 15, 2024
spot_img

FOTO Stații STB în valoare de 32.000 de euro, distruse la protestele anti-mască

Protestele anti-mască ce au avut loc noaptea trecută în centrul Bucureștiului s-au soldat și cu distrugeri importante ale proprietăților publice și private.

Și Primăria Municipiului București a contabilizat pagube importante. Astfel, potrivit datelor furnizate de PMB la solicitarea Club Feroviar, în urma protestelor desfășurate în cursul nopții de luni spre marți au fost înregistrate următoarele pagube materiale: geamurile sparte la patru stații STB, în Parcul Unirii – 10 coșuri de gunoi, patru bănci răsturnate și două tonomate sparte și golite de alimente. O stație STB costă aproximativ 8.000 de euro, deci rezultă 32.000 de euro pagube doar la acest capitol.

Protestele anti-mască. Amenzi de peste 200.000 de lei

Reprezentanţii Jandarmeriei au relatat marţi cum s-au desfăşurat violenţele din noaptea de luni spre marți din Capitală.

Au fost identificate 188 de persoane implicate în incidente, iar 12 jandarmi au fost răniţi, trei ajungând la spital. Un grup de manifestanţi s-a aşezat pe carosabil, trei persoane au încercat să iasă din coloana de manifestanţi, iar la intervenţia jandarmilor au devenit violenţi şi au aruncat cu pietre în jandarmi, lor alăturându-li-se şi alţi protestatari.

Poliţia Capitalei a declanşat cercetări pentru ultraj, dar şi pentru tulburarea ordinii publice, distrugere, distrugere prin incendiere. Este vorba despre vitrine, tonomate de alimente, mobilier stradal, staţii de autobuz, geamuri ale mijloacelor de transport. Au fost date 222 de amenzi în valoare de peste 200 de mii de lei, opt fiind acordate organizatorilor.

Ion Rădoi, prezent în Piața Victoriei

Protestele faţă de noile restricţii impuse de Guvern au continuat în noaptea de luni spre marți în mai multe orașe din țară.

În Capitală, oamenii s-au adunat în Piaţa Universităţii şi au scandat lozinci împotriva autorităţilor, au reclamat ”dictatura medicală” şi au dat foc măştilor de protecţie. Printre protestatari se află și George Simion, co-președintele partidului AUR, senatoarea Diana Șoșoacă, dar și președintele Unitatea – Sindicatul Liber Metrou, Ion Rădoi. (A.B.)

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole