spot_img
marți, mai 17, 2022
spot_img

Proteste la STB. Se cere demisia directorului general

Peste 700 de angajați din transportul public din Capitală protestează în curtea instituției, nemulțumiți de modul în care merg negocierile pentru condițiile de lucru și salarizare. Serviciile de transport public nu sunt însă afectate, pentru că angajații care protestează nu sunt de serviciu.

Angajații STB iau în calcul întreruperea circulației transportului în comun, dacă negocierile de astăzi vor eșua, potrivit digi24.ro. Spuneau că în zilele următoare se gândesc inclusiv la o grevă care să afecteze și circulația autobuzelor și tramvaielor. Nu se întâmplă asta la această oră, pentru că toți cei prezenți care protestează, în jur de 700 de oameni, au venit din timpul liber.

În primul rând, spun că le-a expirat contractul colectiv de muncă și își doresc de asemenea și o majorare salarială, pentru că a crescut rata inflației și spuneau că nu au mai avut creșteri salariale de 3 ani. Ar urma să aibă o creștere de 200 de lei la un salariu mediu, spre exemplu, al șoferilor de STB de 4100-4200 de lei.

Angajații cer „demisia” directorului Regiei de Transport București, asta pentru că, spun ei, nu au reușit să aibă un dialog social cu acesta.

Ultimele Articole